• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Naderwana klamka

Grzechu194

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147FL 1.6 105km
Witam, potrzebuje pomocy. Otóż dziś zauważyłem że klamka w mojej 7 od strony pasażera jest jak by naderwana. Jak to można naprawić????

Załączniki

• 20160302_114206.jpg
    20160302_114206.jpg
    78.5 KB · Wyświetleń: 10
  • 20160302_114215.jpg
    20160302_114215.jpg
    72.1 KB · Wyświetleń: 11
Kupujesz zestaw naprawczy klamki 147..Sciagasz boczek.Odkręcasz klamkę od środka i wymieniasz...
Chyba ze masz wolne 300 zl to cała nowa klamka

Czyli mnóstwo roboty mnie czeka z rozbieraniem drzwi :/

Rozebranie drzwi to pikuś.gdzieś czytałem ze z odkręceniem klamki od środka nie jest łatwo..Nawet szybe proponowano wyciągnąć..Ale mam nadzieję ze to nie będzie konieczne.

A gdybym wymienił całą klamke to również wszystko musiał bym rozbierać?
Tak wiem głupie pytanie :)

Tak Ale da się zrobic. Toxy będą potrzebne.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Nie wymiana. Tego nie da się przykleić. Trzeba bardzo ostrożnie wyciągnąć zaslepke przy uchwycie od wewnętrznej strony.

Od abarhta500 też pasuje do kupna w aso. Cena okolo 35 pln

Jeśli ma ktoś pytania to zapraszam. Dam dokładny opis jak to naprawić. :)

Może wstawiasz dokładny opis w dziele "zrób to sam"

Ostatnia edycja:
25 min roboty, tematów na forum od zaj***nia..... zawias fiat 500 , oprócz tapicerki do odkręcenia 2 śruby, tzn 1 nakrętka chyba 13 i drugi torx.

Amortyzatory
Powrót