• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

na popych

• Autor wątku Autor wątku michal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal

Guest
Witam może ktoś miał podobny przypadek. Gdy jechałem wchoraj na 3 zmiane do pracy wyświetlił mi się jakiś błąd, ale nie pamiętam jego treści. Dziś po pracy kluczk w stacyjke a tu cisza,nie kręci, kontrolki nie przygasają więc chyba moge wtkluczyć aku. i rozrusznik. Jakby komp. nie podwał napięcia na rozrusznik albo stacyjke coś zabokowało. Teraz klima i świayła działa. pozd pomocy

musisz kolego jechać na komputer lub komputerowca do domku przywieź, inaczej można gdybać że kluczyk rozkodowany że imobilajzer, że przekażnik rozrusznika pod maska a dokładnie w podszybiu itd itd itd

synchronizacja

Witam. Mialem podobny problem w moim ROVERZE. Wszystko swieci a rozrusznik nie kreci, to wina immo . Jest sposub aby to obejsc.
Wluz kluczyk do stacyjki i kilkakrotnie naciskaj guzik otwierajacy drzwi.
Wten sposub w ciagu 15 min rozkodujesz immo (prubuj ruznych kombinacji guzikow) Napisz czy ta rada byla przydatna

Witam. Mialem podobny problem w moim ROVERZE. Wszystko swieci a rozrusznik nie kreci, to wina immo . Jest sposub aby to obejsc.
Wluz kluczyk do stacyjki i kilkakrotnie naciskaj guzik otwierajacy drzwi.
Wten sposub w ciagu 15 min rozkodujesz immo (prubuj ruznych kombinacji guzikow) Napisz czy ta rada byla przydatna

Hmm, ciekawa teoria...
pierwszy raz słyszę, żeby centralny zamek miał cokolwiek wspólnego z podobnymi objawami i był sposobem na "rozkodowanie immobilisera"-to po pierwsze.

Porównanie Alfy do Rovera też niczego sobie...

A skoro już o "guzikach"-gdzie w AR 166 jest "guzik otwierający drzwi" ???
I to jeszcze w liczbie mnogiej, skoro rada dot. "różnych kombinacji guzików" ???

A może to tylko moja wersja jest wybrakowana :eek: :rolleyes:

Ostatnia edycja:
a czy czasem objawy immo nie są takie że auto kręci ale nie odpala i świeci sie kontrolka (kluczyk) w lewym rogu licznika???

a czy czasem objawy immo nie są takie że auto kręci ale nie odpala i świeci sie kontrolka (kluczyk) w lewym rogu licznika???

Dokładnie, w przypadku awarii immo rozrusznik kręci normalnie tylko nie uruchamia silnika. Co do kontrolki słyszałem, że w przypadku niedomagania immo CODE niekoniecznie musi się świecić, ale głowy nie dam.
Tu jednak zacząłbym od sprawdzenia samego rozrusznika
- może szczotki się zawiesiły, lub problem z samym zasilaniem.
W prosty sposób proponuję spróbować opukać obudowę rozrusznika metalowym lub drewnianym trzonkiem-może to spowodować odblokowanie szczotek. Z doświadczenia wiem, że taki zabieg pomaga (chwilowo), o ile to szczotki są przyczyną awarii rozrusznika rzecz jasna.
I o ile to w ogóle rozrusznik...

Widzę, że pisaliśmy w tym samym czasie - faktycznie moja rada bardzo ogólna w porównaniu do linka wklejonego przez dance1, nota bene treść Jego własnego autorstwa... :)

Ostatnia edycja:
dziękuje wszystkim zlokalizokałem stacyjka pękła sprężyna lub zapadka się wyrobila.jak wyciągnąć stacyjke?chyba trzeba rozwiercić nit rozbierał ktoś 166 ts 2.0

Witam,ja używałem punktaka,i zawsze się dobrze wykręcały.

wykręciłem i rozebrałem pękła spręzynka

chyba będzie cieżko kupić grzieś taką sprężynke
tak powinna wyglądać

może ma ktoś taką prenzynke z jakiejś popsutej stacyjki

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót