mrksz87 - 145 2.0 T.S.

mrksz87

Nowy
Auto
Megane GT220
Witam:]!

Już od kwietnia posiadam swoja Alfkę, ale jakoś nie było czasu zrobić zdjęć i wrzucić... Teraz jednak nadrabiam zaległości:)

Jest to 145 Quadrifoglio, silnik 2.0 T.S. (155KM), rok 1999, 171000 km (na 95% prawdziwy;)), sprowadzony w lutym tego roku z Niemiec.

Wyposażenie to: 4 x airbag, ABS, klimatyzacja, aluminiowe felgi (na lato (Goodyear F1 195/55/15) i na zimę (no name 195/55/15) 15'.

Ogólnie samochód bardzo zadbany jak go kupiłem i w takim stanie staram sie go utrzymywać:). Silnik mocny, piękny dźwięk, ale juz mi sie marzy 3.0 v6 w GTV 8) . Prowadzi sie świetnie, każdy zakręt to czysta przyjemność:).

Zrobiłem już 12000 km i oprócz eksploatacyjnych pierdół właściwie nic sie nie psuje:].

Jest to moja pierwsza Alfa i na pewno nie ostatnia :D .

Pozdrawiam;]

P.S.: zdjęcia robione na szybko, ale jak będę mieć jakieś "artystyczne" to na pewno wrzucę;]

Quadrifoglio to najbardziej fajna wersja 145-tki i ten silniczek musi ładnie zasuwać w tym autku :D

Super gablota :!:
Ma wszystko co powinna mieć.

Jeśli dasz radę to zrób zdjęcia wnętrza.

Jak tylko bede miec chwile, chwyce aparat i popedze zrobic zdjecia wnetrza;]

Nie wspomnialem, ze jedyne, co zmienilem z tego co mi fabryka dala to audio.

- Radio Sony CDX-GT620U (szczerze to nie polecam tego radia, bo mialem wczesniej Seicento a w nim starego JVC na cd. wsadzilem do Seja Sony, odpalilem i... JVC gralo moim zdaniem o niebo lepiej...)

- Do tego z przodu w drzwi zestaw Hertz DSK 165 (niestety drzwi bez wygluszenia). Gralo to tak srednio na jeza... Wtedy okazyjnie trafil mi sie Sub Hertza DBX 200A i dopiero to zaczelo grac;].

Dodam ze nie jestem maniakiem lupania w samochodzie, a lubie po prostu, jak dzwiek jest ok, z dobrym dolem, srodkiem i gora pasma;].

Innych modyfikacji w swojej Belli nie poczynielem;]

Pozdrawiam :)

Gratuluję :)

Piękna, sliniczek też niczego sobie. Kupiłeś ją już z lotką na tylniej klapie? Super wygląda, właśnie jestem w trakcie poszukiwań takiej lotki :)

Pozdrawiam

Kasiu... ja tez jestem i szukam od dawna, ale cena mnie martwi... na allegro cenia sie od 150 zl wzwyz... 150 zl mozna wydac na cos bardziej potrzebnego teraz na zime... :)

showtime napisał:
ale cena mnie martwi... na allegro cenia sie od 150 zl
Hehe, podjedź do ASO to może się w 1200 zmieścisz za tą lotkę. 150 to zupełnie przyzwoita cena, biorąc pod uwagę dostępność tego elementu.

bardzo ladna alfa.. :)

swoją drogą 145/6 ma calkiem ladny dźwiek z tych glosnikow w drzwiach i wysokotonowych przy lusterkach

W serii bylo naprawdę bardzo ładnie, ale brakowało mi niskich tonów... Myślałem, że jak wsadzę Hertze w drzwi to będzie lepiej, ale nie spełniło to moich oczekiwań i dlatego teraz w bagażniku mruczy sub;].

świetna alfa ... i to 2.0 w tej małej kaście przyznam że ładnie to musi śmigać :D jaka jest masa tego auta ?? :)

Masa Alfki to 1240 kg. A smiga ladnie, ladnie ;].

A nizej fotki wnetrza. Zewnetrznie sie troszkie zmienila, bo dostala podkowki zimowki:) (alu 15 tak jak na lato). No i troszke brudna jest, bo zimowa pora przyszla - sniegi, sole, blota... :/

Linia 145 podoba mi się nawet dzisiaj. Swego czasu chciałem mieć właśnie tą wersję, ale nie udało się. Dlatego tym bardziej gratuluję koledze! Fajne fotele, kierownica no i dwulitrowe serdeuszko :wink:
mrksz87 napisał:
Masa Alfki to 1240 kg. A smiga ladnie, ladnie ;].
Dla porównania moja Gtv waży niestety o 130 kg więcej ;//
Pozdrawiam!
Piotr

Amortyzatory
Powrót