• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Może tutaj mi ktoś pomoże

• Autor wątku Autor wątku PiotrDymek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PiotrDymek

Guest
Witam
Posiadam alfe 156 2.0 T.S. Selespeed z 2000 roku, i mam taki problem:
Samochód jak postoi parę godzin (ostygnie) to jak odpalę jest ok ale jak ruszam to szarpie, dławi jak dodam dużo gazu i w ogóle nie ma mocy, ale jak przejadę ok 1km (2minuty) przestaje sie dławić, szarpać i dostaje kopa i chodzi w 100% dobrze.
Do tego czasu wymieniłem świecę, olej, filtr oleju, filtr powietrza, przepływkę i mniej ale dalej to samo, dodam że marchewka przy tym się świeci albo mruga, jak sie nagrzeje to gaśnie (czasem się zapali jak dodam gaz w podłogę)
Co to jeszcze może być ??

Tak nawiasem mówiąc to termostat chyba mam do wymiany bo w zimie łapała temp. dopiero po 10km

Czy jest coś, jakieś ustrojstwo że ssanie jest padnięte albo coś

Ostatnia edycja:
byłeś podłączyć pod komputer?

skoro zapaliła się marchewa to znaczy, że załapał jakiegoś błęda ..

zacznij od tego, żeby się nie okazało, że wymienisz połowe samochodu a i tak problem zostanie.

No właśnie mam z tym problem po tak pracuje ze pon-pion praca, sobotę kończę o 14 a w niedziele mi nikt nie zrobi i nie mam czasu jechać do serwisu

był bym wdzięczny jak ktoś bym mi podał linka z foto jak wyczyścić przepustnice bo nie mogę jej wyszukać

poszperaj na forum ,mam podobny problem obecnie ,pisza ża lambda

Lambda??? raczej odpada..
Padła mi lambda w honda i paliła mi jakieś 18litór a jak wymieniłem to paliła normalne 15 (98) a alfa mi pali normalnie 12-13litrów w mieście wiedź lambda odpada.
Bardziej mi się wydaje ze coś z przepływka (mimo że nowa) bo jak wymieniłem filtr powietrza, to czasem szarpie a czasem nie, np dziś rano ruszyła płynie bez problemów a wczoraj po południu nie mogłem się wyzbierać. Albo coś z wtryskami, ponieważ jak silnik jest zimny to dostaje extra paliwo (ssanie) i możę coś to ssanie szfankuje, a ostatnia możliwośc to termostat, może silnik jest zabardzo zimny i komputer szaleje....

Termostat raczej nie. Bardziej prawdopodobne, że przepływomierz.

Amortyzatory
Powrót