Monikx z Romeło w Szczecinie - prośba :)

monikx

Nowy
Auto
147 FL TI 1.6 120KM
Witajcie :)
W przyszły week z Romełem odwiedzamy Szczecin (i w sumie wiele innych miejscowości na trasie Tuchola - Goleniów).

Z chęcią zaczerpnęłabym opinii kogoś, kto już co nieco na temat marki Alfa Romeo wie.
Chciałabym, aby ktoś posłuchał silnika (z naciskiem na wariator), może coś podpowiedział, doradził, odradził, zaradził itp. :) W mojej Tucholi z Alfami krucho więc pojęcie i fascynacja mechaników na ich temat podobna :/
Romeło sprawuje się ok, ale może powinnam wiedzieć na jego temat trochę więcej :)

Najbardziej pasowałaby mi niedziela w czasie powrotu do domu - jakoś w godzinach późno popołudniowych :)

Ja moge zaproponowac tylko podlaczenie pod kompa i zabawe z miernikiem grubosci lakieru :) dareme ma blisko wiec mozemy zrobic spota :) mechanika na niedziele ciezko bedzie ogarnac :)

Alfy i kolezanki. ;)

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Widze ze z czytaniem miedzy wierszami koledzy nie maja problemow :)

Ja moge zaproponowac tylko podlaczenie pod kompa i zabawe z miernikiem grubosci lakieru :)

Pod kompem już była i jest w porządeczku. Stan licznika mruga, ale sprawa w toku :)
Miernik jest zbędny, bo kupiłam ją po wypadku i była "odnawiana", więc wiem, gdzie była malowana :D

Najbardziej zależy mi na wariatorze, bo u mnie to niektórzy nawet nie wiedzą co to jest :P
... i może kilka rad, co jeszcze można zrobić. Mam kilka planów, ale pewnie macie większe doświadczenie i wiecie co warto robić, a czego nie :)
Alfa wymaga jeszcze trochę wkładu i cerpliwości... i nowych felg na zimę :D

Alfy i kolezanki. ;)

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

To ja się jeszcze zastanowie :P

Hejka
A co się dzieje z wariatkiem???
Posłuchać mogę ... a z doradą, to zobaczymy na miejscu po posłuchaniu :D ....
Jakby co, to mam czas od dziś do piątku włącznie...
Resztę jakby co to pisz na prv.
pozdro... :cool:

Z wariatorem nie dzieje się nic - mam nadzieje :)
Po prostu nie mam pojęcia, nie słyszałam nigdy jak brzmi silnik z podupadłym wariatorem. Więc zwyczajnie nie wiem czy mój jest ok czy juz na niego przyszedł czas :)

Ja niestety ostatnio wracam do domu w takich godzinach jak ta :/ ... i tak do samego piątku, a w sobotę rano juz "lecim na Szczecin" [emoji14]

Także BellaMia dziękuję za chęć pomocy, ale nijak nie dam rady :/ Heh chyba za blisko mamy do siebie ;)

Jak bys miala walniety wariator to silnik brzmialby jak diesel. Monix mozesz podac dokladnie termin godzine, my znajdziemy miejsce i sie zobaczy. Jak Lukasz wpadnie to nawet mechanik bedzie na spocie.

Tak, tak teorię znam, ale tak jak pisałam wyżej, nigdy tego nie słyszałam i ciężko mi ocenić :/
... a tak jakoś wydaje mi się, że brzmi jak diesel - tylko że "reszta świata" twierdzi, że się czepiam - i bądź tu mądra O_o

W niedzielne popołudnie, będę wracała z Goleniowa w stronę Bydgoszczy. Pewnie po 16.00 wyjadę,
Mogłoby być to gdzieś ta trasie wylotowej ze Szczecina. O ile dobrze pamiętam jest tam stacja Lotos - może tam? Albo gdzieś w tych okolicach... pewnie zancie jakieś odpowiednie miejsce :)

Goleniow Bydgoszcz i Lotos to pewnie piszesz o Ploni :) to chyba lepiej na Kliniskach na Orlenie albo Chciwelka. Ewentualnie parkingi przy CH na Slonecznym...tez bedzie prawie po drodze...

Parking outlet parku ? Pytanie czy z goleniowa bedziesz jechac stara s3 czy nowa.

Ja nie bede mial jednak Alfy, stoi w warsztacie, ale jak Andrzej bedzie mogl mnie zabrac to wpadne

Jak Andrzej nie bedzie w stanie prowadzic to moze przejedziesz sie manualem :)
Co i gdzie robisz? Awaria czy mody? :)

... a jak i dareme89 nie będzie mógł prowadzić, to ja po Was przyjadę :P

Przeguby wewnetrzne poszly w pizdy, pusci mnie z torbami ta alfa :) miejsce jest wybierz teraz Monika godzine.

Najtrudniej z godziną :/
Chciałabym najpóźniej wyjechać z Goleniowa o 16. - o ile mnie tak wypuszczą...
Jednak biorąc pod uwagę fakt ile jeszcze trasy przede mną, to stanowczo będę się upierać przy moim planie.
Na miejscu byłabym pewnie ok. 16.30

Miałabym wtedy w zapasie dość czasu abyśmy mogli na spokojne porozmawiać i jeszcze wrócę o przyzwoitej godzinie do domu :)

Gdyby coś poszło nie tak, to natychmiast dam Wam tu znać!

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót