[Giulietta] Moja wymarzona Bella

Kosiorek

Nowy
Auto
była: 156SW 1.9JTD, jest: Giulietta 1.4 MA
Witam,
po kilku latach przerwy, moja przygoda z AR rozpoczęła się na nowo. :) Parę lat temu miałem 156 SW 1,9 JTD po FL, ale z różnych powodów musiałem się z nią rozstać, co było bardzo bolesne, tak samo jak późniejsza przesiadka do Forda Fiesty. Na szczęście w połowie stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej Giulietty. Długo zastanawiałem się nad modelem. Miało być GT, później 159. Moje niezdecydowanie co do modelu było tak duże, dlatego, że przy każdej Alfie mocniej bije mi serce.:rolleyes: W końcu stanęło na Julce z czego jestem mega zadowolony. Pokrótce o mojej Belli: 2011 rok, krajowa, silnik 1.4 MA 170KM. Klubowe ramki i dywaniki już zamówione, mam nadzieję, że niebawem przyjdą. Poniżej kilka fotek Julki, a lepsze zdjęcia w fajniejszej scenerii będą kiedy pogoda i przede wszystkim czas pozwoli. Pozdrawiam wszystkich :).

_20160207_154458.jpg_20160207_154555.jpg_20160207_154637.jpg_20160207_154712.jpg_20160207_154748.jpg

Śliczna :) Gratuluję zakupu!!

Julka już na klubowych ramkach :) Teraz tylko czekam na dywaniki

_20160211_155503.jpg

Ostatnia edycja:
Świetny kolor!

Julka w tamtym tygodniu odwiedziła "spa" :D Usunięto rysy, wypolerowana, lakier zabezpieczony. Kosmiczna różnica. :cool:
DSC_2402.jpgDSC_2398.jpgDSC_2399.jpgDSC_2400.jpg

Świetny egzemplarz! Wizualnie Julka podoba mi sie bardzo ale chyba bylbym bardzo nieszczęśliwy gdybym każdego dnia musiałbym patrzeć na to okropne koło kierownicy. To zostało przez projektantów całkowicie olane.

Bardzo ładna Julka :)

Bardzo ładna! ten kolor jest w moim top3 :)

bylbym bardzo nieszczęśliwy gdybym każdego dnia musiałbym patrzeć na to okropne koło kierownicy. To zostało przez projektantów całkowicie olane.

Na szczęście w trakcie pierwszego liftu poszli po rozum do głowy. Zawsze można ja zmienić na poliftowa, pasują p&p :)

piękny samochód no i ten zadbany lakier!! meega!

Bardzo ładna! ten kolor jest w moim top3 :)

Na szczęście w trakcie pierwszego liftu poszli po rozum do głowy. Zawsze można ja zmienić na poliftowa, pasują p&p :)

A jakie są różnice w rozmiarach? Średnica jest taka sama? Bo głównie jej wielkość jest zbyt duża

Pasuje p&p poduszka zostaje ta sama. czas wymiany ok 15 minut.
20160819_221800.jpg20160819_221802.jpg
gdzieś mi w szafie poliftowa kiera zalega

Ostatnia edycja:
Fakt, kierownica jest trochę za duża, w planach mam wymianę... najchętniej na kierownicę z "nowej" Giulietty Veloce (spłaszczona na dole) Czy ktoś się orientuje czy bez problemów będzie pasowała?

bez problemu 20160917_132541.jpg sam "se" zamontowałem :D

bez problemu Pokaż załącznik 217011 sam "se" zamontowałem :D

To super. A w jakiej cenie taka kierownica???

a w odpowiedzi na Twój wcześniejszy komentarz o zadbanym lakierze to dopiero teraz wygląda super. Od stycznia jak ją kupiłem nie miałem czasu na poprawę lakieru, dopiero teraz się udało, ale było warto. Jak odbierałem auto to nie poznałem :-) Poprzedni właściciel mył Julkę na myjniach automatycznych, więc domyślasz się jak wyglądał lakier...

Wyobrażam sobie. u mnie lakier to podstawa! ma nie być rys i ma być błysk!!
Kiera kupiona okazyjnie - przekładałem chrom i przyciski- ok. 20 minut pracy i gotowe-potrzebny płaski śrubokręt i klucz nasadowy o ile pamiętam 28 lub 30.

U mnie tez od jakiegoś czasu zalega kiera z QV, ale mam w planach kilka modyfikacji wiec jeszcze nie jest zamontowana. Kierownica sama w sobie nie jest mniejsza od zwykłej poliftowej, za to poliftowa ma zmieniona grubość wieńca względem przedlifta i jest grubsza.

Amortyzatory
Powrót