• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja Włoszka 156 1.8 16V TS :)

Auto
Alfa Romeo 156 2.0 155KM Azzurro Nuvola
Tak jak w temacie włoszkę zamieniłem na moja 145 bez dopłaty szkoda mi troszeczkę było mi jej sentyment ale wszystko z biegiem czasu sie zmienia.Wiec tak jest ona z Holandii z gazem 3 generacji kolor trudno nazwac jaki to jest ale mi sie podoba unikatowy hehe:) nie jest bogato wyposażony ale posiada:
*abs
*immobilizer
*centralny zamek
*el.lusterka
*el.szyby
*2x air bag
*wspomaganie
hmm to chyba na tyle :)posiada male wady ale to chyba jak kazdy po zakupie:)
Misiek19SDC12643.JPG

Misiek19SDC12642.JPG

Misiek19SDC12641.JPG

Misiek19SDC12645.JPG

Misiek19SDC12644.JPG

Misiek19SDC12636.JPG

Misiek19SDC12635.JPG

Misiek19SDC12639.JPG

Misiek19SDC12647.JPG

Misiek19SDC12629.JPG

Misiek19SDC12634.JPG

Kolor to chyba śnieżno biała:) Ogólnie ładna jak wszystkie 156:) Życzę zadowolenia:)

Pamiętam, kiedy pierwszy raz widziałem Alfę156 w takim kolorze. Było z 8 lat temu w Krakowie. Była obniżona, miała szałowe felgi i rejestracje chyba z Dubaju. Widziałem ją dwa razy, ale nigdy nie zapomnę - prezentowała się niesamowicie. Myślę, że i Twoja może robić takie wrażenie. Kolor już masz, teraz jeszcze odpowiednie koła :)
Pozdrawiam.
- Rafał

doprowadź furkę do porządku, a przede wszystkim tylną kanapę, bo jest porządnie upier$%^%$. A co to za kropki masz na tej kierownicy? Kolor auta niespotykany. Powodzenia.

Nie nie miala jezeli chodzi o kolory to zalezy jak sie zrobi zdjecie i jak pada slonce i cien wogule na ten kolor duzo wplywa warunkow zeby co kolwiek ocenic najlepiej jest w realu.

Gratuluję zakupu bo nasze auta wiele łączy:) Mam taki sam kolor i powiem że kolor robi duże show na ulicy:)) moja troszkę słabsza jest bo ma 1.6 silniczek. Też bez klimy ale za to jest czarna skóra i trochę obniżona na 17sto calowych alusach i ma przyciemnione szyby. W mojej AR też nie było halogenów ale poprzedni właściciel sprytnie ją przerobił i teraz mam dodatkowy przycisk na halogeny przód:) Też na gazie i sprowadzona z Holandii.Także powiedziałbym że jak siostry holenderskie:D moja także ma kilka mankamentów z którymi się muszę uporać ale na razie gotówka potrzebna mi na co innego;/;/;/ ale myślę że na wiosnę coś z tym zrobię. No i niestety ma chyba powypadkową historię. Sądzę że została lekko uderzona w tył dlatego ma światła białe tylnie i niestety dach ma troszkę bledszy odcień:( ale już mam koncept designerski tego autka. Na pewno odnowię lakier. Pomaluję felgi na biały kolor i powędrują do niej zderzaki i progi z GTA. I zrobię ładniejszą ściemę na szybach tył. Życzę aby się dzielnie spisywała twoja ARniunia:) Pozdrawiam:)

---------- Post dodany o godzinie 22:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:29 ----------

Misiek ma rację. Nie da się tego koloru w pełni dokładnie uchwycić na zdjęciu. Próbowałem wiele razy i za każdym razem inny odcień. Po prostu jak kameleon. Na zdjęciu inaczej w realu inaczej. W dni pochmurne inaczej w pełnym słońcu inaczej. Wygląd tego lakieru powala i chyba wygląd auta dzięki temu zawsze będzie zaskakiwał:cool:

SCHNNAZZI powiedz mi ile cie wyniosla rejestracja swojej wloszki bo ja mam maly problem bo na umowie mam napisane ze kupilem od holendra a w RDW ze przyprowadzil jakis kolezka w 2009 roku w czerwcu i jak mozesz napisz co i jak po koleji robiles i wogule byl bym ci bardzo wdzieczny:)

Misiek chyba za wiele ci nie pomogę;/ bo ona już była przerejestrowana w PL na poznaniaka. Ja ją kupiłem w Poznaniu. Z przerejestrowaniem to nie było problemu tylko że chłopak który nią jeździł nie zrobił przeglądu na butlę i jeździł z niepodbitą butlą ale z podbitym dowodem. Nie wiem jakim cudem robili mu przegląd z nieważną butlą. Musiałem podbić butlę w Stalowej Woli koszt 150zł na 8 lat więc niewiele. Poza tym w ubezpieczalni HDI powiedzieli mi że była walnięta w 2007 roku. Nie chcieli powiedzieć co było uszkodzone. Auto prowadzi się dobrze. Ale może za jakiś czas wyjdzie to uszkodzenie;/ oby nie wyszło..:)

Nie nie miala jezeli chodzi o kolory to zalezy jak sie zrobi zdjecie i jak pada slonce i cien wogule na ten kolor duzo wplywa warunkow zeby co kolwiek ocenic najlepiej jest w realu.

oj nie był bym tego pewien widac źle spasowane błotniki po obu stronach się różnią - przypatrz się na jesdną i drugą lampę :D:D

Ciekawy kolor :) ładna bellunia życzę samych przyjemności z użytkowania autka.

Co do rejestracji To nie pokazuj tego wywozowego rdw w wydziale komunikacji. Potrzebna będzie umowa kupna sprzedaży pl-nl (zaoszczędzisz na tłumaczu) i dokumenty w którejś konfiguracji :
1.Część I i II oraz Kopie Dell III
2.Część I i IB oraz Kopie Dell III
3.Część I i II oraz overschrijvingsbewijs
4.Część I i IB oraz overschrijvingsbewijs
5.Część IA i IB oraz Część II

I to wystarczy :)

Dzieki kolego o to wlasnie mi chodzilo czy moge nie dawac im tego zeby sie nie pruli ze dawno temu byl przywieziony a teraz zarej.

Amortyzatory
Powrót