Moja QV ucierpiała :(

• Autor wątku Autor wątku Kate
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kate

Guest
Dzisiaj rano obudził nas straszny huk! Wyjrzeliśmy z Fredem przez okno. Tto co zobaczyłam przyprawiło mnie o zawrót głowy! Grad... nie, trudno nazwać to gradem... to było gradzisko! Z nieba leciały kulki większe od piłeczek golfowych :( Pierwsza myśl... samochód... Jak widzieliśmy jak to... coś... leci na QV to serce się krajało <placz> Jak tylko skończyło, wybiegliśmy obejrzeć straty... Na dachu jedno wielkie wgniecenie i kilka mniejszych, na masce, centralnie na środku wielkie wgłębienie <płacze>

Czy ktoś może wie, gdzie na śląsku jest jakiś warsztat, który usuwa tego typu wgniecenia? <placz>

Poniżej zdjęcia winowajcy :(

kuleczka.jpg
kulki.jpg

A teraz znowu idzie burza :( mam nadzieje że to "coś" nie wróci.. już wystarczająco dużo szkód zrobiło :(

Słyszałemi widziałem że takie wgniotki robi się suszarką i ciekłym azotem lub suchym lodem, gdzieś w necie jest nawet filmik jak to się robi i wyglądało to bardzo dobrze

u mnie podobnie Kate 20 duuużych wgnieceń 2 auta poniszczone :!: <płacze> ;// narazie zgłosiłem szkodę mają zadzwonić w sprawie oględzin :roll: ,sześć aut straciło szyby :(((

o w morde. taka kulka to mogla by i niezle łepetyne rozwalić. cholerne burze. moj szwagier kladzie spiwór na samochod jak idzie burza twierdzi ze pomogło mu juz kilka razy. tez gdzieś widziałem taką operację na wgnieceniach w necie. ciekawe jak lakier to znosi?ps. współczuję wam

Wielka szkoda autek :cry: .
Zabieg o którym mówicie nazywa się "bojlowaniem" jeżeli się nie mylę. Robiłem go u siebie na poprzednim aucie i przynosi bardzo dobre efekty na powierzchniach płaskich i lekko zaokrąglonych. Polega to na przyklejeniu klejem do karoserii grzybka w kształcie zbliżonym do kształtu uszkodzenia (masło- maślane). Po czym po wyschnięciu kleju mocuje się specjalny odbijak ( taki młotek co działa w drugą stronę ) i uderzając wyciąga się wgniecenia na karoserii. Metoda pozwala również na usuwanie dużych wgnieceń. Jeśli jest dobry fachura to da sobie radę.

Tak na szybko znalazłem u Was tylko coś takiego
http://www.mwalczak.com.pl/index.php?w=oferta
http://www.favore.pl/24687_usuwanie-wgniecen-bez-lakierowania-gliwice-slaskie.html

Z niepokojem spoglądam w niebo - na razie pada deszcz :?

75andrew155, poszukam na necie... dzięki!

Superjahu007, dzięki za info :)

piotriix, kulka bagatela około 5cm :(

robak#21, strasznie mi przykro :( jutro się upijemy ze smutku ;) skoro u Was szyby poleciały, to musiało nieźle.. .. napie.... ;// Na szczęście QV ochraniał trochę dom, więc jak była pierwsza faza gradobicia to luz. Ale żeby nie było za kolorowo, za chwile przyszło kolejne ale bezwietrzne... i wtedy wieńczyło dzieło :(

Kate napisał:
jutro się upijemy ze smutku ;) skoro u Was szyby poleciały, to musiało nieźle.. .. napie.... ;//

nawet błotniki poszkodowane nie licząc dachu i klapy ;// ;//

przykro mi... :( i współczuję.
Sam miałem podobną sytuację na Chorwacji ale na szczęście obyło się bez zniszczeń.
nie wiem czy coś pomogę ale 3 tygodnie temu w Krakowie było też gradobicie i w salonie fiata zniszczyło kilka punciaków. Oni sprzedawali te samochody w niższej cenie do naprawy lub o 2 tys droższe po naprawie. Tak że można popytać w zakładach blacharsko-lakierniczych.
powodzenia

o cholera ja juz lece na parking strzezony,oby u mnie choc bylo wszystko oki :x

EDIT: zle nie jest ale dobrze tez nie,tzn brak zagłebien lecz maska jest wydziurkowana odpryskami z lakieru,nie sa duze lecz moje oko juz to widzi i jestem bardzo wkurwiony :evil:

Korczu napisał:
EDIT: zle nie jest ale dobrze tez nie,tzn brak zagłebien lecz maska jest wydziurkowana odpryskami z lakieru,nie sa duze lecz moje oko juz to widzi i jestem bardzo wkurwiony :evil:

cholercia... ja na swoją to nie mogę patrzeć bo serce się kraja :(

Kate, Korczu, robak#21, szczere wyrazy współczucia :cry:
Mam nadzieję, że szybko uda się doprowadzić belle do poprzedniego stanu świetności.

na allegro widziałem zestaw do samodzielnego usuwania wgniotów koszt około 50 zł

:cry:

Szczere wyrazy współczucia dla wszystkich pokrzywdzonych :|

Czy AC obejmuje tego typu szkody?

majk napisał:
na allegro widziałem zestaw do samodzielnego usuwania wgniotów koszt około 50 zł

:cry:

Szkoda tych pieniędzy , narobisz jeszcze więcej szkody niż pożytku.

Oglądałem przed chwilą zdjęcia w necie i jestem w szoku jakie szkody spowodował ten grad.
Jeszcze raz szczerze wam współczuję.

Amortyzatory
Powrót