[159] Moja pierwsza Alfa.

bzyku741

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 150KM / Alfa Romeo 166 3,2 V6 2004
Witam wszystkich.
Oto moja pierwsza Alfa Romeo.
Miała być 156 po lifcie ale postanowiłem dozbierać i kupić 159.
A więc tak. Autko z 2007 roku z potwierdzonym przebiegiem 205056km (przy zakupie podchodził pod 203000).
Samochód kupiłem w 26.04 tego roku. W październiku 2013 poprzedni właściciel wymienił rozrząd, sprzęgło i dwumas. Ja do tej pory musiałem zainwestować w klocki, łożysko, sprężyny i klimę. Lakier oryginalny, auto nie było bite (miernik lakieru wskazywał grubość w normie, lakiernik też do niczego nie miał zastrzeżeń). Nie orientuję się jaka to wersja jeśli chodzi o wyposażenie, do pełnego paru pierdółek brakuje ale mi to nie przeszkadza. Koniecznie szukałem czarnej perły bądź krwisto czerwonej ale jakoś się nie trafiła:), ale ten kolor (Grigio Titanio) też mi się podoba. Gdy będę miał jakiś wolny grosz to usuwam DPF, i być może EGR.
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSCN9030.jpg
    DSCN9030.jpg
    139.6 KB · Wyświetleń: 359
  • DSCN9034.jpg
    DSCN9034.jpg
    128.4 KB · Wyświetleń: 356
  • DSCN9036.jpg
    DSCN9036.jpg
    140.2 KB · Wyświetleń: 353
  • DSCN9043.jpg
    DSCN9043.jpg
    151.5 KB · Wyświetleń: 368
Ostatnia edycja:
Ładniutka. Fajnie, że sprzęgło i dwumas już wymienione. Będzie więcej środków na upiększanie i dopieszczanie ;). Czy poza DPF i EGR planujesz coś w niej zmieniać?

Pozdrawiam,
Arek

Wygląda ok. Czy to ta z Lututowa?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Wygląda ok. Czy to ta z Lututowa?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Nie. Kupiona w Kłobucku.

Ładniutka. Fajnie, że sprzęgło i dwumas już wymienione. Będzie więcej środków na upiększanie i dopieszczanie ;). Czy poza DPF i EGR planujesz coś w niej zmieniać?

Pozdrawiam,
Arek

Przyciemnione tylne szyby, konsola oklejona folią carbonową bądź imitującą szczotkowane aluminium, myślałem też nad malowaniem felg na ciemny grafit, może kiedyś lekki maptuning. Muszę tylko odłożyć trochę grosza i za jakiś czas się ją dopieści :).
Przedwczoraj miała przegląd, niestety tuleje na wahaczach przednich do wymiany :(

Auto bardzo przyjemne. Co ja napedza bo w opisie tego brakuje a ciekaw jestem.

Amortyzatory
Powrót