Moja pierwsza Alfa

• Autor wątku Autor wątku DeeS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

DeeS

Nowy
Auto
AR 156 2.5 V6 Q2
No i czas sie pochwalic nowym nabytkiem dlugo sie zastanawialem czy ma to byc alfa mimo wielu krytyk znajomych narazie mnie tylko zaskakuje.

pierwsza Alfa i od razu bardzo fajny egzemplarz!
Gratuluje DeeS i w wolnej chwili napsiz o niej cos wiecej

Gratuluję :) silniczek taki jak u mnie.

A powiedzcie były seryjne wersje bez oznaczeń z tyłu? Czy ściągnięte?

sliczna bella, kolor piekny i felgi ladnie sie komponuja z reszta...gratuluje i zycze dobrej zabawy :mrgreen:

Siafal89 napisał:
Gratuluję :) silniczek taki jak u mnie.

A powiedzcie były seryjne wersje bez oznaczeń z tyłu? Czy ściągnięte?

Ile ci alfka spali?

Tez nie mialem znaczkow z tylu a o aucie nie mam co napsiac bo mam je od 1 grudnia. Jak narazie wymienilem olej w silniku i skrzyni ,wyczyscilem przepustnice i wymienilem rure od przeplywki do przepustnicy bo byla dziurawa i bella mi gasla na luzie teraz jest idealnie obroty trzyma rowniutko i duzo lepiej przyspiesza. Musze wymienic jeszcze termostat mam juz zakupiony ale dam to jutro mechanikowi bo nie mam doswiadczenia z mechanika. Zawieszenie swiezo wymienione nic nie stuka. Zastanawialem sie nad wymiana rozrzadu niby mam faktury z aso ze bylo wszystko wymieniane 17 tys km temu. Alfa byla sprowadzona z wloch jestem 2gim wlascicielem w naszym kraju byla lakierowana z powodu rys i wgniecenie nadkola ze strony kierowcy. Dodam jescze ze nie mam katalizatora i w zamian jego wsadzona jest strumienica ale chce ja zdemontowac bo nie mam 1 sondy lambda.

Nie przeraza mnie nawet jej spalanie po pierwszych 400 km wyszlo mi ze spala 13 litrow :D ale te wrazenia z jazdy warte kazdej zlotowki.

To Gratuluje Pierwszej Pieknej Wloszki :))

Mysle Ze Cie Nie Zawiedzie. I Bedziesz Mial Dobre Zdanie O AR.

Pozdrawiam GoNiuS.

śliczna :D ... co do znaczków to też ich nie mam na tylnej klapie :) ... co do spalania moja w cyklu mieszanym przy dość ostrym śmiganiu ale do 130km/h spaliła mi 9l z klima :) ...ale w mieście to pije kolo 11-12 zwlaszcza ze amatorów szybkiego ruszania z pod świateł we Wrocławiu nie brakuje hehe ... pozdrawiam alfiste :)

Gratuluję naprawdę ślicznej Belli! :)
Co do spalania to pewnie spadnie o 1-2 litry po wymianie termostatu.

Pozdrawiam <hello>

No no... Piekna!!! Taka tez miala byc moja pierwsza ale w koncu padlo na Gtv. Do 156 zawsze bede mial sentyment. Z reszta jak do kazdej Alfy... ;)
Pozdrawiam i zycze ciekawej przygody z tym pieknym autem!

Dzieki :D ciesze sie ze 3 miesieczne poszukiwania alfy skonczyly sie sukcesem i trafilem na zadbany model i to jeszcze 156 a nastawialem sie na 145/146. Kazda alfa jest piekna ta marka ma naprawde cos w sobie zawladnela mna na maxa a koledzy co jezdze z nimi do pracy sa mile zaskoczeni mimo nastawienia mnie negatywnie przed zakupem auta.
Czas pokaze jak bedzie mi sluzyc bo narazie zrobilem 600 km i to w cyklu miejskim :D

Pozdrawiam wszystkich alfaholikow :wink:

Jak wykasowac posta?? wyskoczyl mi error dalem ok i jak widac wyskoczyly 2 te same posty.

Super bella gratulacje miłej i bezpiecznej jazdy
myslę ze sie nie długo spotkamy gdzies na drodze w naszej Rudzie Śl. <hello>

Amortyzatory
Powrót