• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Moja odma

• Autor wątku Autor wątku rambo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

rambo

Guest
Witam.Miałem problem mianowicie moja alfa romeo 146 1.4 ts zaczeła wciagac olej odma ,przyczyna bardzo prosta nie zadne szlify , nowy silnik czy cos w tym stylu.Pod pokrywa zaworów nagromadzil sie nagar ze zużytego oleju jest to taka czarna maz,która osadza sie na pokrywie zaworów a dokladniej na blaszce zaraz przy wężu od odmy. Mój meches wyczyscil blaszke oraz cala pokrywe i teraz silnik nie bierze oleju a i pierscionki zostaly, w ten sposób zaoszczedzilem dobre pieniadze polecam. sprawdzic wszystkim ta ewentualnosc.pozdro

Ostatnia edycja:
a mogłbyś jakies foty pokazac o co lata bo ja mechem nie jestem;p to też bym looknal;p sobie :)

ja dzisiaj zmienailem filtr na k&n i troche oleju znalazlem w przepustnicy.

P1000830.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl to link do opisanej sytuacji blaszka w dolnej czesci zdjecia to powod mojego problemu duzo zabrudzen spowodowalo zabrudzenie sie dziurki ,dlatego olej nie wracal do silnika tylko zostal wessany przez odme do kolektora ssacego, co spowodowalo nagromadzenie sie oleju w tlumiku.Wyczyszczenie tej malej blaszki oraz calej pokrywy zaworow zaoszczedzilo mi kupe kasy i czasu.Pozdro mam nadzieje ze komus pomoglem..ALF

Witam.Miałem problem mianowicie moja alfa romeo 146 1.4 ts zaczeła wciagac olej odma ,przyczyna bardzo prosta nie zadne szlify , nowy silnik czy cos w tym stylu.Pod pokrywa zaworów nagromadzil sie nagar ze zużytego oleju jest to taka czarna maz,która osadza sie na pokrywie zaworów a dokladniej na blaszce zaraz przy wężu od odmy. Mój meches wyczyscil blaszke oraz cala pokrywe i teraz silnik nie bierze oleju a i pierscionki zostaly, w ten sposób zaoszczedzilem dobre pieniadze polecam. sprawdzic wszystkim ta ewentualnosc.pozdro
niestety ale to leczenie syfa pudrem.przedmuchy i branie oleju to nie wina brudnej blaszki a wyjechanego silnika.osad na niej?skad?jesli byl olej zmieniany,oraz taki jak byc powinien nawet po 250 tys km jest tam czysto.

Witam ja opisuje muj problem bo kupilem samochud uzywany osobiscie nie wiem czy dawny wlasciciel zmienial olej na czas ale kto to wie nawet najlepszy mechanik tego nie stwierdzi, podczas kupna zaden sprzedajacy chyba nie da rozebrac silnika,kupujemy kota w worku jezeli ktos kupil nowa alfe to ok.Ja swoja kupilem z przelotem 100.000 to nie wiele ale wiele sie moglo zdazyc do momentu kupna.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót