[GT] Moja nowa GT

alfist

Użytkownik
Auto
Giulia Q , GT3.2 Q2
Moja nowa GT 3.2

Po kilku miesiącach oglądania różnej maści komisowych ulepów podejrzanego pochodzenia, dowiedziałem się że nasz forumowy kolega Tomek KRK (autka.pl) ma coś czego szukam- Alfę GT z jedynie słusznym silnikiem 3,2 . Po kilku rozmowach tel. o szczegółach auta, wsiadłem w pociąg i zjawiłem się w Krakowie (odebrano mnie z dworca). [notranslate]Alfa[/notranslate] jest z Francji, została polakierowana, wymieniono rozrząd, wyremontowano zawieszenia, zamontowano porządne radio, jest po opłatach i przerejestrowaniu. Po obejrzeniu auta i krótkiej jeździe testowej stałem się szczęśliwym właścicielem.
Pogłoski o 3,2l silniku Busso okazały się prawdą- dźwięku silnika na wysokich obrotach nie da się opisać, przyśpieszenie jest rewelacyjne, dla mnie zaskoczeniem okazała się jeszcze wygoda jazdy w mieście- silnik jest tak elastyczny że wystarczy jeden bieg- czwórka lub piątka, na którym można przejechać całe miasto (za wyjątkiem ruszania z miejsca oczywiście). Zużycie paliwa po przejechaniu 400 km (zakorkowany Kraków, autostrada- czasem 220 km/h) wyszło na poziomie 13l.

133.jpg

134.jpg

135.jpg

167.jpg

168.jpg

285.jpg

Ostatnia edycja:
Gratulacje pięknego auta w pięknym kolorze i z pięknym silnikiem:).

Tomek zna się na rzeczy, więc z pewnością nie trafiłeś na minę.

Baw się dobrze:).

To prawda, polecam to źródło zakupu aut.

Nooo, ładna jest ;)
A z jakiego powodu była malowana? Cała?

Była trochę poobijana, by zachować stałość koloru polakierowano całość. Wiem że sprawdzano też geometrię zawieszeń - jest właściwa.

Ogień! Gratuluję i zazdroszczę jednocześnie :P
Ja szukam dalej swojej z tym samym silnikiem: 3.2 :)

Vlad- warto, prawdziwa [notranslate]Alfa[/notranslate] ma właśnie taki silnik, poza tym to jeden z najbardziej udanych V6 w ogóle, -ale przez ekonomów i ekologów niestety zaprzestano produkcji.

Fajna :)
... a środek jaki ?

Środek zadbany -czarna skóra, zamontowane radio Pionieer z dużym wyświetlaczem.

Pomijając komfort, [notranslate]Alfa[/notranslate] aż prosi się o niższe zawieszenie :)

Tak jak obiecałem, wstawiam zdjęcia wnętrza:
188.jpg

189.jpg

190.jpg

191.jpg

192.jpg

deska w skórze zajebista sprawa i rzadkość, można wiedzieć ile Cie wyniosła ta alfa?

Podczas majówki wybrałem się Alfą do Chorwacji, przejechała ponad 3500 km, średnie spalanie wyniosło 9,7 litra/100 km, zużycie oleju na całym dystansie 0,3 l. Nie było żadnych awarii ani drobnych usterek.

Załączniki

• IMG_0199m.jpg
    IMG_0199m.jpg
    113.4 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0196m.jpg
    IMG_0196m.jpg
    118 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0250m.jpg
    IMG_0250m.jpg
    114.6 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0283.jpg
    IMG_0283.jpg