• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa 33 IMOLA

• Autor wątku Autor wątku luciano
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luciano

Guest
Cześć wszystkim klubowicza!

Nie dawno miałem kolizje drogowa i bardzo ucierpiała moja 33. Bardzo mi jej brakuje choć mam już nowa sentyment zostaje. Co prawda zamiana na IMOLE z 1993r. w kolorze ALFA ROSSO z manualna klimatyzacja i pół kubełkowymi siedzeniami i alubutami rekompensuje mi tą stratę. Moja nowa bella ma mało przejechane bo 87000 km. co na te auta jest rzadkością. Pochodzi ona z Włoch dokładniej z Bolonii, jest poobijana i bedzie wymagała dopieszczenia ale to już na wiosnę. Mam ja dzięki pewnemu Alfoholikowi z Wielkopolski za co jestem mu wdzięczny.

O to kilka zdjęć:

Jeszcze raz moje gratulacje, jak ją troszkę dopieścisz to będzię ślicznotka :)
Jest naprawdę w bardzo dobrym stanie, a te drobne obicia potwierdzaja tylko że pochodzi z Włoch :wink:

Widzę iż miłość do 33 jest ogromna.Dasz radę,jest ładna a będzie piękna :D A nie myślałeś o innym modelu ?

Garos napisał:
Widzę iż miłość do 33 jest ogromna.Dasz radę,jest ładna a będzie piękna :D A nie myślałeś o innym modelu ?

Jest bardzo duuuza, najlepsze z samochodów jakie miałem :) Zmiana tylko na modele z silnikami BOXER.

Ja testuję po mału każdy model,miałem 155,mam 164,zamierzam kupić 156.Za jakiś czas wybiorę chyba najlepszy dla siebie model.

Garos napisał:
Ja testuję po mału każdy model,miałem 155,mam 164,zamierzam kupić 156.Za jakiś czas wybiorę chyba najlepszy dla siebie model.

No 156 z sinikiem 2.0 lub 2.5 benzyna ew. 2.4jtd. Ale nie kupie takiej z wiadomych powodów, jak bym kupił to 33 zostaje.

Znam ten ból - sentyment pozostaje na długo... Ja swoją pierwszą Alfę rozbiłem 1,5 roku temu. Teraz mam następną, większy model (poprzednia 146, teraz 156), mocniejszą, lepiej wyposażoną i wogóle naj. Niestety miłość do tej pierwszej wciąż jest aktualna, tym bardziej, że na dzień przed wypadkiem miałem dopieszczony w 100% samochód (nawet olej był wymieniony 50km wcześniej...)
Gratuluję nabytku i oby była godną następczynią poprzedniej.
Pozdrawiam.
- Rafał

33 tak naprawde to oststnie Alfa Romeo z krwi i kosci. Późniejsze modele były już pod okiem pana Giovanni Angelli z FIATa. Nic do tego nie mam,ale...

Gratuluje zakupu :!:

Pozdrawiam Tiga

Gratuluje wygląda ładnie trochę popracujesz i będzie naprawdę super!!!

no Lukasz trzymam kciuki za to abys doprowadzil ja do idealu.mysle ze jest naprawde warta tego.nie kazdy ma 33 z takim przebiegiem :shock: Tiga pewnie nie wie ze ta sliczna jest z naszego miasta.pozdrawiam i do(szybkiego)spotkania :wink:

lesio146 napisał:
no Lukasz trzymam kciuki za to abys doprowadzil ja do idealu.mysle ze jest naprawde warta tego.nie kazdy ma 33 z takim przebiegiem :shock: Tiga pewnie nie wie ze ta sliczna jest z naszego miasta.pozdrawiam i do(szybkiego)spotkania :wink:

Pewnie nie wie :wink: Mam nadzieje ze Ciebie jutro nie zabraknie :)

No prosze prosze, to chyba nawet domyslam sie od kogo! Pozdrowienia dla pana M. :wink:

Amortyzatory
Powrót