moja mokra włoszka - AR GT

• Autor wątku Autor wątku grzybii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzybii

Guest
Witam,

Od jakiegoś czasu delikatnie udzielałem się na forum...no i teraz przyszedł czas się przedstawić.

Oto moja Bella:
(zdjęcia takie sobie - no ale nie mam innych)

Auto jest z połowy 2007 roku.
1.9 JTD
~180 KM
~400Nm

Sama historia zakupu też w sumie jest troszeczkę ciekawa..

Ostatni rok pracowałem na zachodzie Europy ale ze względu na to że dostałem lepszą pracę w Polsce stwierdziłem że przywiozę ze sobą jakieś autko:)

W sumie myślałem o trzech:
peugeot 607
Audi A3
no i Alfa GT

padło na Alfe... :)

Pewnego piątku zobczyłem w internecie ogłoszenie z tego samego dnia z moją Alfą...
więc w sobote rano do salonu i sprawdzanie:)
wtedy już byłem chory na tą alfe...
umowilem sie na poniedziałek i pojechałem po auto a w pracy powiedziałem że jestem przeziębiony:)
chciałem zaznaczyć że auto miało wgniecionyi pęknięty tylny zderzak dlatego troche się wahałem:)
no ale jakoś podpisałem papiery i dopłniałem formalności... patrze za okno a moja alfa sie naprawiła... zero zarysowań i pęknięć...
jak sie okazało spotkałem tam właściciela pojazdu który dopiełniał formalności przekazania samochodu..
okazało się że były właściciel mojej alfy kupił sobie taką samą tylko że Q2
opowiedział mi że w czwartek ktoś mu wjechał w tyłek w korku
w piatek sprzedal auto do salonu
w sobote kupił nową
a w poniedziałek spotkaliśmy się w salnie:)
okazalo się ze to jego 14 alfa w życiu:):):)

potem dodał jeszcze ze przy przebiegu 13.000 poddana została lekkiemu tuningowi
podniesiono moc do 180 KM i moment do 400 Nm

Auto ma obecnie 50.000 przebiegu i z tego co wiem nic sie z nim nie działo:)
Ja mam ją od miesiąca:) ale codzienna frajda z jazdy nie przygasła... gdyby tylko nie te drogi...

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!!!

Piękna - zakochałem się :D widzę że to twoja pierwsza alfa i bardzo możliwe że 1 z 14 np 8)

Pierwsze słowo jakie pomyślałem to że jest piękna :) , naprawde można pozazdrościć, nie obraziłbym się gdyby taka stała obok mojej w garażu :wink: a tak serio gratuluje autka bo czuje że da Ci mnóstwo frajdy z jazdy :)

AR GT to moje niespełnione marzenie. Uważam, że to najpiękniejsza współczesna Alfa.
Pozdrawiam i do zobaczenia w trasie.
Paweł

no piękne auto :) sam miałem chrapke na takiego ale kasy zbrakło :(

Czerrrwona skóra... :twisted:
...skad kolego jestes? Widze "podkarpacie"... a nie wiem, z ktorej jego czesci :mrgreen:

Śliczna :) skórki też piękne, ale akurat osobiście wolałbym jakieś bardziej alfowe felgi (z kółeczkami :P). Niech Ci się dobrze wozi dupsko w niej ;)

Amortyzatory
Powrót