• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja kolekcja

Auto
Alfa Romeo 166 2.4 jtd, Mercedes clk320 w209, Peugeot 306 XS 2.0, Peugeot 406 Coupe 2.0
Witam, chciałbym przedstawić wam moje pozostałe samochody poza Alfą 166, na ten moment jest ich zaledwie 4 więc nei wiem, czy można to jeszcze nazwać kolekcją, natomiast jest plan żeby wszystko się rozrastało. Poza tym szukam jakiegoś ładnego czerwonego koloru, żeby przelakierować peugeota, a w alfach jest dużo tych kolorów, niestety nie jestem w stanie się zdecydować, a myślę nad Rosso Proteo, dajcie znać co o tym sądzicie. A teraz po krótce o reszcie "floty". Peugeot 306 XS - Wersja z silnikiem benzynowym 2.0 o mocy 131km, jedna z najrzadszych wersji tego puga, fabrycznie ma pakiet wzorujący na wersję GTi6 (inne progi, zderzaki, spoiler na tylnej klapie i inna końcówka układu wydechowego), poza tym zmiany są również we wnętrzu, fabrycznie czarne słupki, oraz fabryczne pół-kubełkowe fotele. Peugeot 406 Coupe - autko również posiada ten sam silnik 2.0 131km, czyli podstawowy motor w tym modelu, jest natomiast ciekawie wyposażony, na pokładzie ma, skórzane czarne wnętrze; elektrycznie regulowane, grzane fotele (zarówno pasażera jak i kierowcy (dodatkowo fotel kierowcy z pamięcią); fotochromatyczne lusterko wsteczne; czujnik deszczu (306 też ma); klima (choć to chyba standard), oraz sterowanie radia manetką obok kierownicy. Mercedes CLK (w209) - To autko posiada największy silnik o pojemności 3.2, oraz mocy 218km. Jako ciekawostkę powiem że jest to jeden z pierwszych wyprodukowanych egzemplarzy (z VINu pokazuje 553 wyprodukowana sztuka, pochodzi z czerwca 2002 roku)na pokładzie ma, również czujnik deszczu, spryskiwacze reflektorów, skórzana beżowa tapicerka, grzane fotele, system PCS (czujniki parkowania, przód i tył), klimatyzowany schowek, oraz telefon Nokia (jest w VINie i jest uchwyt, natomiast samego telefonu na razie nie ma). No i ostatni samochód z "kolekcji" Czyli wspomniana wcześniej Alfa 166, nie będę nic szczególnego o niej pisał, ponieważ napisałem już o niej co nie co w innym temacie :) pug 306.jpg pug 306 2.jpg pug 406.jpg pug 406 2.jpg CLK.jpg CLK 2.jpg

Fajny garaż :D
te peżoty to naprawdę udane auta.
Pokażesz wnętrze merca?

I w środku ten charakterystyczny zapach starego mercedesa. U szwagra w W124 dalej pachnie.

I w środku ten charakterystyczny zapach starego mercedesa. U szwagra w W124 dalej pachnie.

Ten akurat egzemplarz był strasznie zaniedbany, był cały brudny w środku, fotele, podłokietnik, rączki były dosłownie czarne. Wyczyszczenie wnętrza trwało jakieś 2 dni, a mimo wszystko nie jest jeszcze idealnie, ale czego się spodziewać po V6 za 10 tysięcy...

Którym jeździsz na co dzień? ;)

Dla mnie najpiękniejszy (po 166 oczywiście) zdecydowanie Peugeot 406 Coupe... jakie to auto było nowoczesne, oszałamiające jak wychodziło...
Coś jak by jakiegoś concepta od razu produkować seryjnie <3
Szkoda, że nie z V6.

Którym jeździsz na co dzień? ;)

W zasadzie to jeżdżę każdym. Choć 306 stoi w stodole już jakieś 2 miesiące od ostatniej przejażdżki z jakieś 10 kilometrów, a wcześniej pół roku stał w stodole, rocznie robi z jakieś 250-500km max, ale ma dożywocie u mnie.

Nowy "członek rodziny" głównie kupiony dla faltdachu heh, ale Twingo całe w oryginalnym lakierze, nawet wszystkie szyby włącznie z przednią oryginalne
69.jpg
70.jpg
71.jpg

Wysłane z mojego H4213 przy użyciu Tapatalka

Twongi!!! Najbardziej happy auto jakim miałem okazję śmigać. Jest przecudowne :D

Amortyzatory
Powrót