[Giulietta] Moja Giulietta QV Bianco - 240konne cudo :)

• Autor wątku Autor wątku nvi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

nvi

Nowy
Auto
Alfa Giulietta 1750 TBi QV // Alfa 147 1.9 JTD 8V
Witam forumowiczów!
Po długiej przerwie od forum przyszedł czas pochwalić się moim świeżym nabytkiem prosto z gdyńskiego salonu Alfy :)
Ale od początku.

Moja przygoda z alfa zaczęła się od poszukiwań alfy 156 SW. - jest parę moich wcześniejszych topiców jak męczyłem innych na forum co i jak, aż w końcu upatrzyłem sobie w dziale sprzedaj- piękna biała alfa 147 przedliftową, niestety mimo umówionego terminu brzydka pogoda etc nie pozwoliła mi przyjechać na czas i godzinę przed moim przyjazdem auto zostało zadatkowane i mogłem tylko na nie popatrzeć jak jeszcze stała w garażu właściciela :( zawiedziony jak nigdy wróciłem do domu i odpuściłem sobie szukania auta na dana chwile.

Był grudzień 2013, gdy 1-szego dnia świat postanowiłem wyruszyć do Krakowa, gdy moja już leciwa zgniła Mazda 323F odmówiła posłuszeństwa w Radomiu wypuszczając z przewodów cały płyn hamulcowy - znalezienie pomocy w 1dzien świąt to nie lata sztuka ale udało się - na lawecie stwierdzone, tak zgniła, że strasznie dużo zachodu w naprawę, stwierdziłem "fuck it" zadzwoniłem do pierwszego lepszego skupu aut i oddałem ja za 1500zł pierwszemu lepszemu.

Poszukując (auta na szybko) znalazłem alfa 147 w Radomiu szara. Wszystko miała nie po mojej myśli - czerwone skóry (nie podobały mi się niemiłosiernie - teraz po takim czasie stwierdzam ze są ok :) i 3dzwiowa ale zadbana i poliftowa z zdrowiutkim silnikiem (co okazało się pozniej u cinka na chipie)doszedłem do wniosku, że potrzebuje auta i już! sprzedałem mazde, wpłaciłem kasę za 147 i odjechałem do krk dnia następnego :) i tak upłynął rok eksploatacji z 115 koni zrobiło się ~150 dzieki cinskowi i śmigało ładnie bezproblemowe auto (prócz skrzypienia jak jest zimno ale to norma).

Czas, doświadczenie, cierpliwość no i zdeterminowanie pozwoliło mi z początkiem roku 2015 szukać ofert nowych samochodów. Szukałem w rożnych markach Mercedes/ Mazda/ ale jak mercedes ma katastroficzne wielkie ceny katalogowe to mazda jest poprostu za slaba silnikowo i tak poprostu "meh" japońce :)

Nagle głosem serca wchodzę na strone Alfy Romeo, przygladam sie Giuliettcie - lekko nie pewny czy mi się podoba czy nie, zobaczyłem jedno ogłoszenie, wyprzedaż rocznika 2014 Quadrifoglio Verde - patrze- IDEAŁ
biały / czarne wstawki / czarny dach przeszklony (2 szyberdachy) i jeszcze QV mocny motor 240 koni z rabatem 30tys - czego chcieć więcej :) minus - Gdynia no ale od czego ma się auta :)
Dzwonie - upewniam się, że jeszcze jest - (po wcześniejszych szukaniach aut w warszawie (wszystko sprzedane szok) to była prawie jedyna sztuka QV w polsce z rocznika 2014 - jeszcze biała. musiałem ja mieć ;D Auto na miejscu - przelewam zadatek i czekałem na "ten dzień" - dzień wolny w pracy (2 dni) aby wyruszyć po nią :)
Z Giulietta miałem tak ze nawet nie wiedziałem czego się spodziewać. nie miałem pojęcia jak działa skrzynia TCT , jak działa w ogóle Giulietta. Poprostu to taka milosc od pierwszego wejrzenia i wiedziałem ze musza ja mieć a za 105tys. chyba lepiej trafić nie mogłem :) - i jak się okazało zakup trochę emocjonalny ale nie żałuję!

Poniżej link do galerii na google plus bo tam będą ciut lepszej jakości i większe niż te które uda mi się wwalić na podgląd w tym forum.
Ogólnie autko jest ze mną miesiąc przejechane tylko 2000km z czego głownie nabite podróżami z gdyni wawa > krk > wawa aby rejestrowac auto :)

Jak ktoś zainteresowany pełna lista wyposażenia proszę pisać :)

Tak czy siak pochwaliłem się moja historia i autem od którego teraz nie mogę oderwać wzroku i milo na niego popatrzeć. szczególnie ze to moje pierwsze auto z salonu, więc jest pewien szok ;)
Do auta dokupiłem ze sklepu alfy zakrętki na wentyle aluminiowe i korki oleju i paliwa aby wyglądał jeszcze bardziej EPICKO!
POZDRAWIAM i miłego oglądania :)

Czekam jeszcze na sezon letni bo czekają na mnie symboliczne felgi alfy 18" ale jak przyjdzie sezon to i przyjdzie pora na pochwalanie się. Na razie nie będę spoilerował ;)

Galeria:
237.jpg

https://plus.google.com/photos/1058...ms/6117867859812424753?authkey=CJKg05iyvpn7XA

Filmik YT z przyspieszeniem
238.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=q1Z7_patiKY

w załącznikach moja Alfa 147 która ciągle jest ze mną jako auto dla dziewczyny. 2 alfy na podwórku - podwójna radość! :)

Załączniki

• IMG_2211.jpg
    IMG_2211.jpg
    91.2 KB · Wyświetleń: 310
  • IMG_2214.jpg
    IMG_2214.jpg
    94.4 KB · Wyświetleń: 287
  • IMG_2215.jpg
    IMG_2215.jpg
    102.7 KB · Wyświetleń: 275
  • IMG_2130.jpg
    IMG_2130.jpg
    114 KB · Wyświetleń: 269
  • Giulietta_10.jpg
    Giulietta_10.jpg
    121 KB · Wyświetleń: 273
  • IMG_3135.jpg
    IMG_3135.jpg
    79.4 KB · Wyświetleń: 414
  • IMG_3144.jpg
    IMG_3144.jpg
    112.6 KB · Wyświetleń: 291
  • Giulietta_5.jpg
    Giulietta_5.jpg
    95.2 KB · Wyświetleń: 327
Ostatnia edycja:
gdzie tu kolegą wąsa dostrzegasz? :D
lekki zarost + bródka -
pasował - pasował - włosi tacy ogoleni ? ;]

Wow.
Gratuluję :)
Pozdrawiam.
- Rafał

No niezła historia. Sprzedać strupa za 1,5k żeby kupić salonowe za 105k. No przesiadka musi być kosmiczna :)
Do tego piszesz, że nigdy wcześniej nawet nie przejechałeś się Julką jeśli dorze zrozumiałem? To się nazywa miłość ;)

Julka mnie nie porywa, ale przyznam, że z tym silnikiem i skrzynią bym taką nie pogardził ;) Miłego użytkowania.

Witam w klubie białych Julek :).

białe Julki + czarne akcenty są najpiekniejsze :)
do tego widze ze masz felgi o ktorych wspominalem tylko ze moje sa farbyczni czarne ale na to jak mowilem przyjdzie czas - założe to sie pochwale :)

Dodano po 2 minutes:

No niezła historia. Sprzedać strupa za 1,5k żeby kupić salonowe za 105k. No przesiadka musi być kosmiczna :)
Do tego piszesz, że nigdy wcześniej nawet nie przejechałeś się Julką jeśli dorze zrozumiałem? To się nazywa miłość ;)

Julka mnie nie porywa, ale przyznam, że z tym silnikiem i skrzynią bym taką nie pogardził ;) Miłego użytkowania.

nienie . najpierw kupilem 147 do ktorej nie bylem przekonany do chwili po zakupie :) a Julki nie mialem do czynienia wczesniej ale wiele sie nie zastanawialem jak mialem okazje kupic QV :)
159 jest pieknym autem ale nie produkuja juz, a jak mialem wybierac nowe a uzywane to wybor oczywisty ;D moze kiedys kupie nastepce 159 - Gulie ;)

Ostatnia edycja:
ładna sztuka, choć za 105k zł pewnie bym szukał czegoś innego. Ale w tym kolorze i QV nie dziwię się, że potrafiłeś się zakochać od samego patrzenia na zdjęcie :D

ładna sztuka, choć za 105k zł pewnie bym szukał czegoś innego. Ale w tym kolorze i QV nie dziwię się, że potrafiłeś się zakochać od samego patrzenia na zdjęcie :D

nowego? czego bys szukal? :)
ja szukalem i nie znalazlem ;D chyba ze mowisz o uzywanym ale wolalelm nowke sztuke niz bujac sie uzywanym autem za 100tys, ale to moje zdanie
no i zakochalem sie od samego patrzenia i jak wspomnialem nie żałuje!

Na czarnym kole na lato będzie prezentować się świetnie.

No to mamy cos podobnego,tzn biale alfy,breloczek ,no i moje letnie felgi tez beda czarne:)wersje tez mam QV:)ale napewno tak nie zapier,,,:)

jak bym miał wydać 100k na autko to chyba na 2letnie F30 ale każdy za siebie decyduje :)
Julieta mnie srednio przekonuje z wyglądu duzo bardziej jara mnie niemłoda juz 159 , no ale z tym silnikiem to każdą 159 zobaczysz w lusterku :) !! niech Ci służy bezawaryjnie !

edit
tego felunku to bardzo zazdroszcze :)

Ostatnia edycja:
(...) aż w końcu upatrzyłem sobie w dziale sprzedaj- piękna biała alfa 147 przedliftową, niestety mimo umówionego terminu brzydka pogoda etc nie pozwoliła mi przyjechać na czas i godzinę przed moim przyjazdem auto zostało zadatkowane i mogłem tylko na nie popatrzeć jak jeszcze stała w garażu właściciela :(

Był grudzień 2013 (...)

Dokładnie to był 21 grudnia, sobota, godzina wieczorna, ok 18? ;) Także tego... Ja i moja biała 147 pozdrawiamy :D

Ale koniec końców masz teraz maszynke pierwsza klasa, pozazdrościć tylko :cool: Piękne auto! Szerokości należy życzyć i bezawaryjności :) Też bym kiedyś chciał właśnie 147 zamienić na młodszą siostre - Julke ;)

Dokładnie to był 21 grudnia, sobota, godzina wieczorna, ok 18? ;) Także tego... Ja i moja biała 147 pozdrawiamy :D

Ale koniec końców masz teraz maszynke pierwsza klasa, pozazdrościć tylko :cool: Piękne auto! Szerokości należy życzyć i bezawaryjności :) Też bym kiedyś chciał właśnie 147 zamienić na młodszą siostre - Julke ;)

:D koniec końców zawsze sobie tlumaczylem, że dobrze sie stało przynajmniej mialem polifta z zdrowiutkim silnikiem (:D ) ale biała napewno byla zadbana i sluzy ;D tak czy siak wtedy oddałbym dużo za ta biała 147 ale było minelo, zycie potoczylo sie dalej i jak widac na zalaczonym obrazku bardzo korzystnie :D i powodzenia w dążeniu do kupna Julki albo do nowej niezapowiedzianej jeszcze Gulii ;D

Auto jak z folderu reklamowego, rewelacja. A te korki powinny być w każdej AR w standardzie ;P

Auto jak z folderu reklamowego, rewelacja. A te korki powinny być w każdej AR w standardzie ;P
fakt powinny byc jako standart no ale potem na takich zakochanych jak ja kosza jak cygan za matke, ale nie powiem zeby nie bylo warto zolty koreczek od oleju a to niebo - ziemia :)
auto jak z folderu całokształt czy fotki? :D co jak co dzieki

Załączniki

• alfaholicy1.jpg
    alfaholicy1.jpg
    122.6 KB · Wyświetleń: 121
  • alfaholicy2.jpg
    alfaholicy2.jpg
    162.7 KB · Wyświetleń: 118
  • alfaholicy3.JPG
    alfaholicy3.JPG
    191.1 KB · Wyświetleń: 121
  • alfaholicy4.JPG