• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja czerwona AR 156 SW :)

• Autor wątku Autor wątku krolik_AR156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krolik_AR156

Guest
Alfę zakupiłem ok 10 miesięcy temu. Na razie nigdy mnie nie zawiodła. Piękne wnętrze i znakomite prowadzenie. Następnym samochodem także będzie Alfa, ale to za kilka lat :)
Zamieszczam zdjęcia mojej Belli ;]

felgi 16" na polskie warunki niestety nie można stosować niższego profilu opony. Jedna felga już została uszkodzona, czeka ją prostowanie ;]

Wolę Alfe w czystej postaci ale wypasiony kolor wszystko nadrabia, pokaż wnętrze

wnętrze już po liftingu niestety zdjęć nie posiadam ;]

ladnie sie prezentuje,zwlaszcza felgi,ktore stanowia fajny kontrast do ostrego koloru...zwraca na siebie uwage niunia...gratuluje :mrgreen:

piękna . kolor słuszny :)
moim skromnym zdaniem lepiej by było gdyby felgi były ciut większe i na niskoprofilowych oponach ale i tak jest ładnie , jeszcze raz gratuluje koloru i tego w jakim on jest pięknym stanie

Lakier wygląda jak swieżo położony. To oryginał, czy malowany :?: Sądząc bo listwach w kolorze nadwozia to malowany.

Ale nie można się nie zgodzić z opinią, że nie zwraca na siebie uwagi.. 8)

rigobert napisał:
Lakier wygląda jak swieżo położony. To oryginał, czy malowany :?: Sądząc bo listwach w kolorze nadwozia to malowany.

Ale nie można się nie zgodzić z opinią, że nie zwraca na siebie uwagi.. 8)

Autko podobno było poprawiane ponieważ miało drobne rysy. W jakim stopniu było malowane nie mam pojęcia. Autko zakupiłem w przysalonowym komisie, który jest połączony z salonem i serwisem Alfy :) Jako ciekawostka to praktycznie każda Alfa w zakupie kontrolowanym na TVN Turbo jest oglądana w tym komisie. Stan wewnątrz także nie wskazuje na znaczne zużycie także licznik raczej nie był cofany. Od marca Alfa nie zrobiła mi żadnej przykrej niespodzianki, zrobiłem tylko rozrząd, wachacze i końcówki drążka (ponieważ z lewego nadkola na nierównościach dobiegały dziwne trzaski). No i miesiąc temu nowe świece NGK ponieważ tamte (platynówki) siedziały od nowości zapewne :) Rozrząd robiłem w ASO (podobno można wiele stracić dając do niewykwalifikowanego mechanika) natomiast świece przed domem.

I zapomniałem dodać... Autko raczej było lakierowane jakiś czas temu ponieważ przy nadkolach w miejscu chlapaczy (czyli tam gdzie w innych autach znajdują się chlapacze) lakier został wypiaskowany :( Zajmę się tym na wiosnę...

Pozdro.

Amortyzatory
Powrót