[GT] Moja Bella

dragon19

Nowy
Auto
alfa romeo gt 2005 1,9jtdi tlf nawigacja kolor rossa i Lancia Delta HPE 1600
Chciałem dokonać podsumowania mojej GT po roku użytkowania . przejechałem prawie 10000 tys km. W większości po mieście ,trochę potrasie. Auto sprawuje się dobrze wszystko działa jak należy żadnych problemów .Pali tyle ile powinno .Jedynie nie działają czujniki cofania ale już się umówiłem z warsztatem gzie mają program żeby to sprawdzić i sprawdzę przy okazji parametry silnika TAK trzymać dalej. pozdr. Dragon 19

działa światło wstecznego biegu? jeśli nie to niech nie szukają niczego specjalnego tylko zajmą się przewodem na czujniku na skrzyni biegów, widać go ładnie od góry po wyjęciu akumulatora i odkręceniu półki akumulatora

jeśli światło działa - niech zaczną szukać od wtyczek po prawej stronie tylnego zderzaka

Czujniki można sprawdzić na ucho, wrzuć wsteczny i jeżeli któryś nie będzie tykał masz go walnięty (o ile światło wstecznego Ci działa).

Dzięki kolego za podpowiedż.Światło wstecznego świeci czujniki nie wydają żadnego dżwięku ,sprawdzałem to już .Po kupnie sprawdzałem tą wtyczkę bo już wiedziałem żę tam zbiera się błoto i woda ,wyczyściłem ją i zabezpieczyłem folią. Myślałem żebysprawdzić czy dochodzi tam jakieś napięcie ale nie wiem na jakich stykach to sprawdzić chyba zostawię to elektrykowi. Pozdr. Dragon 19

- - - Updated - - -

Raczej chyba czujniki są walnięte

Amortyzatory
Powrót