[GT] Moja Bella - GT 1.9

SoulSucker

Nowy
Auto
AR GT JTD '05
Witam. Jakiś już czas śledzę forum, pojawiłem się też na dwóch spotach, więc wypadałoby się w końcu przedstawić:)
Mam na imię Tomek, wołają na mnie łysy. Na co dzień można mnie spotkać na Politechnice Śląskiej, wydział MT, a w weekendy bywam w Jaworznie, skąd pochodzę. Moja przygoda z GT zaczęła się nie bezpośrednio, a mianowicie w momencie gdy dostałem od ojca Borę, a on za to kupił sobie GT. VW miał u mnie zostać na dłużej, jednak z powodu coraz częstszych i kosztowniejszych awarii postanowiliśmy pozbyć się samochodu i ze względu na zdobyte doświadczenie z włoską marką kupić kolejne GT, tym razem dla mnie:)
Samochód zakupiliśmy w Sierpniu 2012r. komisie w Dębicy. Początkowo obawialiśmy się faktu, że auto nie posiadało książki serwisowej, ale po oględzinach zauważyliśmy tylko drobne mankamenty, a Bella wydawała się być gotowa na wiele kilometrów bezawaryjnej jazdy, co z resztą z czasem się potwierdziło. Wracając do domu, cały szczęśliwy z zakupu, po 2 kilometrach - Bach! Nie nie nie, żadna usterka!:) Panowie policjanci na motorkach zhaltowali nas na pobocze za lewe włoskie tablice. Efekt - 500 zł, więc część utargowanej kwoty odeszła w zapomnienie.
324965_517236531625008_1487492590_o.jpg
Przy zakupie Bella legitymowała się przebiegiem 125kkm, obecnie jest to 140kkm ( Potwierdzone przez Georgea:) )
Wyposażenie raczej ,,biedniejsze", mianowicie brakuje navi, Bose, czujników deszczu/zaparowania/parkowania oraz skóry. Jednak nie szczególnie odczuwam brak tych dodatków.
Po miesiącu użytkowania pojawił się pierwszy problem. Pedał sprzęgła został w podłodze. Miałem już kiedyś ten problem w poprzednim aucie, więc na 90% byłem pewien winowajcy, którym okazał się wysprzęglik. Co ciekawe, w GT taty wystpił również ten sam problem:) No to ciach, alledrogo, zamawianie, wymiana. Po wymianie trzeba odpowietrzyć sprzęgło. Jak wiadomo, lepiej to robić we dwójkę, więc wyciągnąłem z domu mamę która zajęła się naduszaniem pedału aż do skutku;)
Od tamtego czasu cieszę się bezawaryjną jazdą. W zimie przyszedł czas na założenie innych kapci. A tu kapci brak. Więc Bella dostała nowe Nokianki ( niestety nie pamiętam modelu), na których super się jeździło.
Po zimie na warsztat poleciały górne wahacze i druga już wymiana oleju ( Selenia WR 5w40) i filtrów.
Z racji, że wreszcie mam samochód, który nie stoi więcej niż jeździ z powodu awarii i trzeba na niego wydawać coraz więcej pieniędzy na części, postanowiłem pomyśleć nad jakimiś modami. Późną zimą zacząłem się zastanawiać co by to miało być. Szukałem więc inspiracji na forum:) Spodobały mi się lampy blackline, więc przy okazji kilku ciepłych dni, jakie zapowiadała prognoza pogody, postanowiłem wziąć się do roboty:) Zdjęcia wrzucę, gdy założę ciemne kierunki. Lampy wyszły pięknie, choć wymagają polerki - Pietro, liczę na Ciebie:) Korzystając z okazji, że Bella stoi na cegłach, co potrzebne było do zrzucenia zderzaka, postanowiłem pomalować zaciski na czerwono, niestety bez napisów, więc tu pojawia się pytanie - ma ktoś namiar na osobę, u której można zamówić szablony z napisem Alfa Romeo?
Co do modów z zewnątrz, planuję jeszcze dorzucić kratki z chromowanymi listwami, oraz jakieś większe koło (aktualnie siedzi balon 16" i trochę ,,pływa"), bo smutno mi się robi, jak tata ucieka mi w zakrętach:P
Swego czasu myślałem o obniżeniu zawieszenia, jednak na co dzień jeżdżę w miejscach, gdzie obniżone auto niekoniecznie zdało by egzamin. Może kiedyś.
Jak w każdej Alfie, znaczki szybko lubią stawać się brzydkie, więc i mnie czeka ich wymiana.
Jeśli chodzi o blacharkę, mam do zrobienia małą wgniotkę na przednim prawym nadkolu, z którą jeżdżę od dniu zakupu oraz niestety otarcie, które sam sobie zrobiłem wjeżdżając w bramę.
DSCN0212.jpgDSCN0213.jpg
Na szczęście lakier jest w zadowalającym stanie, nie ma na nim tzw. swirli, chciałbym tylko jeszcze wydobyć z niego więcej głębi koloru.
Przejdźmy do środka. Początkowo brak skóry nie był przeszkodą, a był może nawet lekkim atutem. Nie byłem przekonany co do skóry, ze względu na lodówę w zimie i saunę w lecie, jednak z czasem mam coraz większą ochotę na jakąś skórę z Q2, więc być może u mnie zagości:) Zegary. Bardzo podobają mi się zegary z Q2, więc jak uda mi się takowe niedrogo znaleźć, to pewnie będę je próbował ustrzelić:) Zastanawiałem się również nad wsadzeniem ori navi, jednak ze względu na niską funkcjonalność tego urządzenia odpuściłem sobie ten pomysł. Dużo bardziej przekonywujący dla mnie jest pomysł użytkownika ANDRZEJM36 z zamontowaniem tabletu w samochodzie i połączeniu go z radiem i komputerem. Nie mam wielkich wymagań co do urządzenia, ,,wszak kiedyś wystarczyło kilka MHz, by wysłać rakietę na księżyc:)" Ważne, żeby miał navi, dało się puścić jakiś film, odtworzyć muzykę, czy połączyć się z komputerem w Belli. Stąd wybór padł na tablet Lark 70.3, który okazał się wystarczający dla moich potrzeb i jest przy tym niedrogi ( zostaje więcej kasy na paliwko i szaleństwa z Bellą:D).
Przejdźmy pod maskę:)
Jak wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc w planach pojawiły się zmiany i w tej sekcji:) Jakiś czas temu zakupiłem większy IC celem zamontowania go z przodu, jednak do tej pory nie spieszyłem się zbytnio z zamontowaniem go, gdyż czekam na kolejną turę grupowego virusowania u Cinka. Jednak samo kupienie IC to nie wszystko, potrzeba jeszcze dolotu, który mam nadzieję, że wykona dla mnie George:) Nie jestem zbytnio przekonany do montowania głośniejszego wydechu do diesla, chyba, że ktoś z Was jest w stanie polecić jakąś ciekawą opcję, która będzie ładnie brzmieć. Nie spieszy mi się zbytnio z tymi planami, więc będą one realizowane w miarę możliwości, lecz mam nadzieję, że uda mi się je zrealizować wszystkie.Myślę, że to tyle:)

Podsumowanie planów:
-Czerwone zaciski - zrobione
-Lampy blackline - zrobione
-Czarne kierunki - zrobione
-Tablet do środka - zamówiony
-Polerka lamp - Przy okazji wizyty u Pietro:)
-Dolot + Front IC - Icek już czeka
-Wizyta w Cinsofcie
-Większe koła
-Zegary + skóra Q2
-Kratki chrom
-Nowe emblematy

Proszę o jakieś opinie i ewentualne sugestie oraz do zobaczenia na kolejnych spotach:)
DSCN0209.jpgDSCN0221.jpgDSCN0208.jpgDSCN0218.jpg

Ostatnia edycja:
A naklejki na zaciski zamów u tomka z gliwic który takowe robi - ponoć ma też z takiej folii która całkiem dobrze wytrzymuje na zaciskach . A grupowy u cinka będzie w lipcu ( zapisy po niedzieli ruszają )

pierwsze co patrze na fotke bez czytania opisu i co komis Dymek Cars hahahaha wiec szybko czytam i kupiona w Dębicy.Pozdrawiam

Gratuluję, od niedawna też cieszę się GT :)

Super :) fura od Bertone :)

tzn.powiedzmy ze ich znam...pracowalem w firmie ktora wynajmowala magazyny u ich ojca.Nawet gadalem z nimi zeby mi sprowadzili 159.Jak sciagaja auta to raczej lekko poobijane albo cale.Widzialem bo swego czasu na plac zjezdzaly 2-3 lory tygodniowo.Wszystko wetdy bylo z wloch.Teraz nie wiem.Przebiegi chyba kreca jak wszyscy z tego co slyszalem ale potwierdzic nie moge bo to tylko slyszalem tak samo jak slyszalem ze alfy sie psuja i nie kupuj alfy.Pozdrawiam

Wleciały nowe kierunki, więc wstawiam obiecane zdjęcia wraz z pomalowanymi lampami;) Zdjęcia są trochę kulawej jakości, ale niestety nie miałem nic lepszego pod ręką, niż aparat w telefonie, więc jest jak jest;)

2013-06-14 14.16.37.jpg2013-06-14 14.17.04.jpg2013-06-14 14.17.18.jpg2013-06-14 14.17.32.jpg2013-06-14 14.17.48.jpg

Mi czarne kierunki nie pasują ... lepsze wg mnie były by białe.

P.s.
na drugim zdjęciu Pan sika pod płotem? :)

Hah nie, gada z kumplem po drugiej stronie płotu;D jak to było? ,, podejdź no do płota jak i ja podchodzę":D

Wczoraj dzięki Dżordżowi wleciał frontowy cooler;)

IMG_0477.JPGIMG_0480.JPGIMG_0482.JPGIMG_0484.JPG

Foto z założonym zderzakiem dojdzie jak porządnie wypucuję Bellę i dorwę jakiś fajny aparat;)

Dobrych zdjęć dalej nie ma, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi, co się ma:)
DSC_0426.jpgDSC_0427.jpg

Ostatnio naszło mnie na jakiś smaczek, więc lusterka poszły pod obróbkę:)
DSC_0429.jpg

Amortyzatory
Powrót