• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

moja Bella 146

Auto
Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT
Witam!
Od końca 2006r jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy 146. Wirusem zaraziłem się kilka lat wcześniej, a głównym sprawcą była Bella, którą obecnie posiadam. Należała ona wówczas do mojego znajomego i kiedy przyszła odpowiednia pora przeszła pod moje skrzydełka :)

Autko jest z końca 2000 roku. Posiada dosyć skromny silniczek 1.4 TS. Bella została przerobiona na kuchenkę gazową LPG jeszcze przez poprzedniego właściciela, na co szczerze mówiąc nie narzekam :) Także przez poprzednieg właściciela została "uskrzydlona", przyciemniona na szybkach i kółeczkach oraz wyposażona w stożek i "Power Boos Value" (jak zwał tak zwał - nawet nie wiem jak to się pisze) :)

W trakcie mojego posiadania zmieniło się to, że wstawiłem "wybrakowany" przedni emblemacik oraz "zgubiłem" na parkingu tylny emblemat ...( plaga!!! ) Najważniejszymi modyfikacjami z mojej strony było wstawienie nowego ( fabrycznego ) przedniego zderzaka gdyż stary był poobijany , popękany i brakowało mu osłonek na halogeny, oraz pozbycie się wielkiego tłumika końcowego typu muggen na koszt czegoś spokojniejszego.

Następną modyfikacją wizualna która planuje jest jedynie przywrócenie tylnego emblematu. Jeżeli jednak chodzi o "bufet" na tylnej klapie postanowiłem nie pozbywać się go gdyż przyzwyczaiłem się a nawet zaakceptowałem, oraz fakt, że związane jest to ze sporymi kosztami zakupu i malowana nowej klapy. Bufecik jak sama nazwa wskazuje, przydaje się także do postawienia piwka lub tacki z kiełbaskami z grila :))))
Jak mi coś doszczętnie odwali i nie będę miał co z pieniędzmi zrobić to wstawię lexus black aby jakoś to się komponowało :)

zamieszczam kilka fotek z pracy nad lakierem i efektem końcowym

Wiem wiem ... w środku trochę brudno ale nie było czasu odkurzyć

Pozdrawiam: kozi146

wspaniale zrobiona....postarales sie i efekt jest zaje....sliczna jest Twoja bellunia...gratuluje autka... :mrgreen:

Dzięki za miłe słowa :)
Jak będę miał trochę czasu to jeszcze środek doprowadzę no ideału. Narazie odpoczywam po kilku dniach zabawy w lakiernika :)

prezentuej sie usper :) tylk oten spoiler m icos do tej alfy nei pasi :/ Ale to jest moej zdnaiehehehe Tak to alfunai jest piekna ;)))

No wiec ten spoiler .... ja bym się go pozbyła bo jest okropny i jak to powiedziałeś: ,,Jak mi coś doszczętnie odwali i nie będę miał co z pieniędzmi zrobić to wstawię lexus black aby jakoś to się komponowało :)''.
Proszę Cie nie rób tego jak większość posiadaczy golfów chcesz montować lampy do NOWYCH samochodów ale przy starszych modelach wygląda to chamsko :roll:

Powiem szczerze ze autko masz fajne i nie trzeba tego psuć.....:D :D :D

Amortyzatory
Powrót