• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja alfa 33:)

• Autor wątku Autor wątku booster_1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

booster_1985

Guest
Witam oto kilka zdjęc mojej alfy 33 1,7 16v:D Alfusia narazie czeka na kolejke u lakiernika . Cała karoseria została obspawana, z tyłu została zrobiona na zamowienie rozpórka, zarowno gorna jak i dolna .Z przodu została zamontowana rozporka OMP a dolna została rowniez zrobiona na zamowienie. Zamontowany został wlew Sparco. Auteczko jest maksymalnie odchudzone przednia maska Carbonowa zrobiona przez mojego dobrego znajomego ktory przeprowadził wiekszosc zmian blacharskich :) swiatła przerobione na soczewkowe( soczewki pochodza z Audi:P) + kit Bi xenonow. Co do modyfikacji hamulców to został wywalony korektor siły hamowania tylne bębny zamienione na tarcze z pernametna+ zaciski z pernamenta, przednie zaciski z alfy romeo 33 1,7 z 89 roku natomiast przednie tarcze nacinane nawiercane firmy MIkoda, klocki EBC + ręczny hydrauliczny D2 racing. Lusterka carbonowe F1 Style+ adaptery własnej konstrukcji równiez z carbonu. Moja alfunia co chwile przechodzi kolejne stadia przerobek wiecej zdjec zamieszcze w najblizszym czasie. jak znajde troszke wiecej czasu .Pozdrawiam

BoosterXXXX.fotosik.pl

Alfetka przeszła rowniez wiele innych modyfikacji ktore beda widoczne na nastepnych photach ktore umieszcze juz wkrotce :) :D pozdro for all

Jak by kolega jeszcze zdjęcia wkleił, to byśmy to cudo chętnie oblookali :mrgreen:

Obejrzałem i :
- nie jestem zwolennikiem takich przeróbek :roll:
za spawanie tylnych klamek jestem w stanie przetrawić ale zakładanie alusów od SEATA i likwidacja znaczków ALFY to już profanacja :evil:
Co do rozpórki na tylnych kielichach, to nie wszyscy mogą sobie pozwolić na rezygnację z przestrzeni bagażowej.
Trochę już czeka ta niunia na lakierowanie ( foty z września :wink: )

silnik bedzie brał powietrze z tego wlotu po prawej?

gdzie blenda :( ?

klamki z tylu przeszkadzały ? :)

gdzie kupiłeś ten wlew? .. na wiosne bede wymieniał mój na podobny. mam nadzieje ze nie jest to naklejka :mrgreen:

phantom71 napisał:
fr33 napisał:
gdzie kupiłeś ten wlew?

Wlew prawdopodobnie zakupiony w Jacky firmy Sparco, nr katalogowy: S270050A

gdzie tego szukac? .. mozesz mi podać link do jakies stronki :) ??

szukam szukam i nic :|

to jest sama pokrywa czy caly wlew? .. bo mnie caly wlew interesuje :)

Poza modyfikacjami stylistycznymi (zaspawanie klamek, modyfikacja klapy) które w ogóle mi nie pasują, to projekt w stylu takim, jak najbardziej lubię :)
Jak auto jeździ po usztywnieniu? Liczyłeś ile kg zaoszczędziłeś wywalając wnętrze?
Ciągle chodzi mi po głowie usunięcie wszystkiego ze środka i zostawienie tylko 2 kubłów w mojej alfie :P

a co do felg to prawda na photach stoi na felach z seata bo ni emiałem naciegnietych oponek na felgi ktore teraz sa załozone :D jest juz zamieszczone photo na jakich teraz alfa siedzi - 9 cali z tyłu 8 cali z przodu a oponki tył 225/40/14 a przod 195/45/14 i phota jakie daje sa z poczatku modyfikacji i ona na nich nie jest wogole skonczona dodałem juz kolejne phota z nowymi carbonowymi lusterkami i tak bede powolutku dodawał nowe jak tylko bede znajdywał czas

Nie przypadła mi do gustu 8) Karzdy robi swoja bella jak chce, stając się indywidualistą. Zobaczymy jak będzie dalej wyglądała. Ciekawe jeden aspekt jak się będzie jeździć z tymi rozporkami :?:

Ja poczekam z oceną na pomalowaną i złożoną. Zobaczymy, jak będzie się prezentować..

Mam tylko pytanie o lampy - możesz zrobić jakieś zdjęcia? Opisać dokładniej co i jak?

witam
troche odkopuje temat ale nie moge znaleźć zdjęć a jestemn bardzo ciekaw jak wyglądała po przeróbkach albo nawet przed :P ;)

Amortyzatory
Powrót