• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja 155 (DTM94)

• Autor wątku Autor wątku rwww
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rwww

Guest
a oto moja 155 silnik 1,7. wszystko seria dodalem tylko kolektor wydechowy madenoracing dolot K&N, sprezyny EIBACH. Samochod jest w barwach DTM 94 niestety na zdjeciach nie widac(w rzeczywistosci ciut ciemnieszy kolor).

Ładniutka 1.7 zre3sztą co tu dużo pisać to w końcu ALFA ROMEO :mrgreen:

Ja się na tym nie znam i chcę zapytać . Co to znaczy w barwach DTM i co te auto 1.7 ma wspólnego z DTM , nalepki?

a wiec nie chodzi o nalepki. drzwi przod i tyl oraz przednia maska jest pomalowana na wzor 155 DTM 94' niestety na zdjeciu tego nie widac niewiem dlaczego, chociaz na ktoryms zdjeciu na masce sie dopatrzysz ( ledwie widoczne). W niemczech wychodzila taka limitowana seria DTM 94 i DTM 93 po 500szt kazda. Bron boze nie chodzi mi oto ze to prawdziwy DTM z wyscigow.
dziekuje

rwww napisał:
a wiec nie chodzi o nalepki. drzwi przod i tyl oraz przednia maska jest pomalowana na wzor 155 DTM 94' niestety na zdjeciu tego nie widac niewiem dlaczego,

jesli nie widac na zdjeciu to napisz jaki to wzor i czym sie charakteryzuje(taka moja mala ciekawosc) bo w sumie nigdy nie widzialem wzoru DTM.pozdrawiam

75andrew155 napisał:
Ja się na tym nie znam i chcę zapytać . Co to znaczy w barwach DTM i co te auto 1.7 ma wspólnego z DTM , nalepki?

to jest wersja wypuszczona przez fabryke z okazji zdobycia mistrzostwa w dtm w 1993 przez Nicole Lariniego własnie na 155.
Wersja charakteryzowała sie silnikiem 1.7 8v, czerwonym kolorem, czarnym 16" speedline, czarnymi progami z 'listą płac' (troche zalatuje wiochą :) ale imho fajnie wyglada) i blizej nieokreslonymi malunkami karesorii (widzialem conajmniej 3 wersje, od prostego napisu alfa romeo do pomalowanego całego auta w węże i inne takie)

Rwww, a Ty to auto kupiłeś niedawno czy nie mogłeś długo sprzedać? bo o ile dobrze kojarze, to auto tak z rok temu trochę wisiało na allegro i innych portalach...

no wisialo bo mialem chwilowe zalamanie ale juz mi przeszlo(myslalem o kupnie 156). pozatym wtedy to bardziej patrzylem na zainteresowanie a nie bylem pewny czy chce sprzedac. wsadzilem w ten samochod juz tyle pieniedzy ze nie ma sensu sprzedawac. ale czasami wystawiam jeszcze tak z ciekawosci.
tak pozatym to 155 to naprawde dobry samochod a jeszcze ten silnik(brak wariatora),tylko jezdzic. :)

Dzięki za info . Widziałem takie 155 pomalowane i zastanawiałem się czy ludzie sobie sami malują te wzory na podebieństwoaut wyścigowych ? a to jednak producent dostał szału radosci i zrobił taką serię auto-picasso , dziwi mnie tylko że akurat pomalował wersię z silnikiem 1.7 . Sam jak kupowałem 155 miałem pewne obawy choć model podobał mi się bardzo ( dużo lepiej niz 156 ) ale jeśli chodzi o usterkowośc i inne sprawy to jestem bardzo mile zaskoczony

ladniutka, widzialem juz podobne DTM, ale te wyglada zdecydowanie lepiej.
fele bardzo fajne :)

no wlasnie zastanawiam sie dlaczegu u mnie nie widnieje to wszystko w takich kolorach
(szary, bialy) tylko wszysko jest w ciu ciemniejszym odcieniu od lakieru

Bardzo ładna Alfka, znam ten samochód naprawdę właściciel wkłada serce i każde pieniądze żeby Alfa była w stanie idealnym :D nic tylko brać przykład. Pozdrawiam rwww

Amortyzatory
Powrót