• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja 145 QV

• Autor wątku Autor wątku MARIN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MARIN

Guest
Już ponad rok bujam moją alficzka i postanowiłem ją wkońcu pokazać ;) Sprawuje się super mimo paru "fochów" jakie strzeliła uwielbiam ją :)

Prawdziwa piękność :wink:
Gratuluję.

To rocznik 96? Pytam bo z tego co wiem 150 konne koniczynki były niebieskie?

Pieknie sie prezentuje :) nie ma jak sylwetka w 145 też taką śmigałem :)

Tak 96" swoją drogą spotkałem kiedyś niebieską koniczynkę i zastanawiałem sie czemu jest niebieska ;) czyli że po 96" obowiązywał kolor niebieski tak?

Piękna jest i czarna jak moja :) Felgi świetnie się prezentują, Speedline? Ja mam w swojej niebieską koniczynkę ale sam już nie wiem o co w tym chodziło ;)

nie powiem, bo rasowa bestia :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Piękna i rasowa bella. Widac że kochana.
Ja również zauważyłem,że niebieskie koniczynki mają pierwsze QV-ki. No chyba,ze ktoś skubnął i założone są poprostu zielone.

t.o.mek napisał:
Ja mam w swojej niebieską koniczynkę ale sam już nie wiem o co w tym chodziło ;)
t.o.mek sam kiedyś wyjaśniałeś :wink: :
t.o.mek napisał:
koniczynka była niebieska - fabrycznie niebieska. W latach 1997 - 1998 czyli Alfy 145 po pierwszym faceliftingu z silnikiem 2.0 TS 16V 150km (aluminiowa pokrywa silnika) oznaczane były niebieską koniczynką aby odróżnić je od wersji z zieloną koniczynką z troszkę nowszym TS-em o mocy 155km (plastikowa pokrywa silnika). W praktyce tych 5km nie czuć ponieważ przyspieszenie do 100km/h jest mniejsze tylko o 0,1 sekundy :D

Piekna alfunia kiedyś tez w swojej stajni miałem 145 i coraz bardziej mi jej brak :mrgreen: :mrgreen:

Śłiczna furka :!:

145ek nie produkują już 8 lat, ale z zewnątrz zadbana 145 niczym nie odbiega od nowych samochodów.

Zazdroszczę silniczka.
Pozdrawiam :!:

znajomy samochód 8)

bardzo ładną masz tą alfe :wink:

po tym jak sprzedałem swoją Alfe 145 szukałem właśnie QV, ale los chciał że nabyłem ibize tdi :P

Pozdrawiam

t.o.mek napisał:
Piękna jest i czarna jak moja :) Felgi świetnie się prezentują, Speedline? Ja mam w swojej niebieską koniczynkę ale sam już nie wiem o co w tym chodziło ;)

jak sie nie myle to są AZEV'y. swoją drogą wygladają świetnie!! zawias seryjny czy lekko obniżony?

Felgi azev-y na seryjnym zawieszeniu, choć coś to niżej stoi od innych.
Piotr ta twoja ibiza zrobiła mi kiedyś dobrą zagadkę... ;)

autko śliczne, widziałem na żywo, marzy mi się taka wersja. Może się zamienimy? :lol:

Jak uzbieram na prześliczna 156 2.5 V6 sportwagon czarną, to ci tą sprzedam :P

Amortyzatory
Powrót