• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mój włoski rumak;)

• Autor wątku Autor wątku maaaksss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maaaksss

Guest
Mimo, że to nie Alfa to pozwoliłem się podzielić z Wami zdjęciami jej włoskiego brata:P Mam nadzieję, że moderatorzy będą wyrozumiali i nie usuną mojego posta. Jestem Alfistą no ale na razie jeżdżę takim wozem, ciułając kasę na wymarzoną Alfę.

Bravo jeżdżę już 3 lata i na razie tylko raz zawiódł mnie na drodze, zgasł podczas jazdy, nie chciał się odpalić po 20 minutach jak dałem mu spokój odpalił i dojechałem do znajomego mechanika. Coś prozaicznego tam padło jakiś czujnik chyba wymiana ok. 200 zł;)

W Fiaciku zamontowałem oryginalne progi Abartha ale już się trochę poprzecierał lakier w paru miejscach, przydałoby im się lakierowanie:)
Oprócz tego zderzak, niestety z włókna ale już służy mi ponad dwa lata i nie wygląda jakoś bardzo źle, chciałbym zmienić go docelowo na zderzak od Abartha, i na tył też tego tunera.

Oprócz tego lampy soczewki, myślałem żeby wsadzić xenony ale naczytałem się dużo negatywnych opinii o takich modyfikacjach i w końcu zrezygnowałem. Jakby ktoś miał inne zdanie to niech się podzieli, chciałbym założyć jakieś jasne światło, żeby poprawić widoczność.Nie chce świecić po drodze jak rentgen. Przede wszystkim chciałbym wiedzieć czy takie światła oślepiają innych uczestników ruchów bo wtedy taki mod odpada.

Felga fiatowska 15 chyba były montowane w Stillo takie:) Chciałbym jakąś większą no ale na łódzkie drogi i tam gdzie ja akurat najczęściej jeżdżę to nie wyobrażam sobie większej felgi, a szkoda. Profil opony 195/50 :)

Silnik seria 1.9jtd. Wersja wyposażenia dosyć bogata GT, między innymi klima automatyczna, lusterka elektrycznie sterowane.

Aha zdjęcia robione na szybko, autko nie jest idealnie umyte niestety bo nie miałem na to czasu:(

Czekam na Wasze opinie;)

Załączniki

• Zdjęcie0562E001.jpg
    Zdjęcie0562E001.jpg
    169.7 KB · Wyświetleń: 177
  • Zdjęcie0566E001.jpg
    Zdjęcie0566E001.jpg
    135.7 KB · Wyświetleń: 122
  • Zdjęcie0564E001.jpg
    Zdjęcie0564E001.jpg
    100.5 KB · Wyświetleń: 134
Ostatnia edycja:
a to sorry;D nie ogarniam jeszcze do końca tego forum:) okej to tam przeniosę:) Mogę usunąć sam post czy tylko moderator? dzięki za podpowiedź

Propo Xenonów to ja mam zdanie wyrobione na ten temat i nikt nie wiem nawet jakimi argumentami mnie nie przekona. Jeśli chcesz zamontować xenon z allegro to tylko do reflektorów soczewkowych, zwykły reflektor zdecydowanie odpada bo oślepia ( swoje zdanie podpieram na autach: Peugeot 307, Golf IV, Honda Civic, Audi A4 z zamontowanymi xenonami z allegro na zwykłych reflektorach, przed autem widno ale z przeciwka niestety oślepia ), natomiast auta z soczewką ( Daewoo Nubira, Daewoo Leganza, Alfa 164, Alfa 166, Audi A4 ) już nie - efekt jest świetny.

No mam soczewkę więc pasuje, a słyszałem opinię, że jak samochód jest bardziej załadowany to źle świecą bo nie ma tego mechanizmu samopoziomującego, albo jak się przybrudzi reflektor to też źle się światło rozprasza. Jak z policją kwestia wygląda, bo przegląd robię u tego samego gościa od lat i się pytałem i mi powiedział, że jak nie będą oślepiać to mi podbije normalnie:)

hm.. na Alfę mi to nie wygląda
zdaję sobie z tego sprawę, jestem zapalonym alfistą ale na razie nie posiadającym własnej Alfy, a chciałem się podzielić swoim wózkiem. Jeśli bardzo to będzie Wam przeszkadzało to moderatorzy mogą usunąć posta, albo nawet ja sam usunę jak tylko dowiem się czy jest taka możliwość i czy mogę sam. Bo coś nie mogę znaleźć takiej opcji

Fiat Alfa Lancia to jedna rodzina ,więc mi tam nie przeszkadza ,jeśli ktoś pokaże ładnego fiata lub lancie na naszym forum.:rolleyes:

Dzięki koledzy za pozytywne słowa, mam nadzieję, że jak najszybciej będę mógł się pochwalić wymarzoną Alfą;)

najważniejsza jest miłość do samochodu,a u kolegi ją widać od razu! Chętnie zobaczyłbym więcej zdjęć Bravo i życzę szybkiego wejścia w posiadanie Alfy :)

Jakby tak każdy zamieszczał wątki, gdzie mu się podoba, to by był jeszcze większy burdel niż jest. Polecam następnym razem przyjrzeć się uważnie konstrukcji działu nasze belle.

Jakby tak każdy zamieszczał wątki, gdzie mu się podoba, to by był jeszcze większy burdel niż jest. Polecam następnym razem przyjrzeć się uważnie konstrukcji działu nasze belle.

niestety błędy nowicjusza, w przyszłości będę z większą uwagą zamieszczał posty. Nie zauważyłem, że jest osobny dział dla nie-Alf:)

niestety błędy nowicjusza, w przyszłości będę z większą uwagą zamieszczał posty. Nie zauważyłem, że jest osobny dział dla nie-Alf:)
Dopóki masz małe doświadczenie, takie występki mogą zostać przebaczone. :P Jeszcze jedna sprawa - staraj sie tytułować wątek w miarę konkretnie, bo przestaje być to wszystko czytelne. Coraz więcej widzę pomysłów na tytułowanie w stylu 'moja piękna' 'moja bella' 'moja śliczna'. Fajnie, że ludzie myślą tak o swoich samochodach, ale dopóki nie ma podziału na działy modelowe ani prefiksy w naszych bellach, jest to nie do rozszyfrowania.

Amortyzatory
Powrót