• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Mój kochany "Alf" czyli alfa 146 1.4 Twin Spark

• Autor wątku Autor wątku GladArk146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GladArk146

Guest
Witam od 2 dni jestem posiadaczem wspaniałej Belli, jak na razie dużo nie mogę o niej powiedzięć, samochodzik jest zadbany a silniczek chodzi jak marzenie, jestem zakochany w niej po uszy :D Mam nadzieje że będzie się dobrze sprawował i mało psuł, póki co wariator odzywa się na zimnym silniku na 2 sekundy, można z tym jeździć, czy należy natychmiast wymienienić :?:

:DZdjęcie 1

zdjęcie 2

Zdjęcie 3

Pozdrawiam Alfaholików :D

Piękna jest:) bardzo ładny kolorek, wariator wymień przy rozrządzie i będziesz miał spokój.

Prezentuje sie super gratuluje !!!

piotr_alex napisał:
Piękna jest:) bardzo ładny kolorek, wariator wymień przy rozrządzie i będziesz miał spokój.

Rozrząd był wymieniany przy 97tyś. km ale gdy wariatorek będzie bardziej szalał to go wymienie, na razie tylko troszkę go słychać.

Pozdrawiam i dziękuje za opinie :mrgreen:

Znam to uczucie :) Jestem wlascicelem 146 :))) tez jestem w neij zakochany hehehehe mogl bym nai jezdzic i jezdzic :)) A co do wariatora to jeszcz posmigaj i jak zacznei Ci jzu naprawde szalec to wtedy wymiana, bo wiadomo to sa koszty :(((

ze ja jej nie widzialam wczesniej....ladniutka dziewczynka...gratuluje pieknej... :mrgreen:

Fajna 146. Bardzo żywy kolor.
Co do wariatora, jeśli nie dawno wymieniałeś rozrząd, to niepotrzebnie może czekać Cię kolejny wydatek, bowiem bez rozrządu wymieniać sam wariator niewielu mechaników ma ochotę. Może na początek wymień olej i dbaj o to by był max na bagnecie, a może wówczas wariator nieco się uspokoi.
Pozdrawiam.
- Rafał

...gratuluje wyboru! :)
Ładna!
Ładne felgi, pasuja do niej.
...masz inny zderzak przedni nic ja... fabrycznie tak? U mnie na srodku siatka...
Znaczek tyli: niewyblakly.
Przedni: standard widze :)
...chyba, ze tak to widac tylko pod tym katem.
Zapodaj fotki wnetrza...

limak

Znaczek tyli: niewyblakly.
Przedni: standard widze :)

masz racje przedni standart;)

limak, Znaczki nie są wyblakłe jakoś tak dziwnie słońce padło :D a co do zderzaków to są fabryczne tylko zostały pomalowane pod kolor nadwozia, bo przedtem były zwykłe czarne. a co do fotek wnętrza to niestety nie mam żadnych jeszcze :roll: ale napewno jak zrobię to chętnie wstawię, pozdrawiam 8)

Gratuluję pięknej Alfy. Sam jestem świeżym posiadaczem 145 :) Mam do Ciebie pytanie: jaki dokładnie odgłos wydaje u Ciebie wariator? Jestem ciekaw czy u mnie się kwalifikuje do wymiany czy mogę śmiało śmigać.

k@rol, Co do wariatora to przy zimnym silniku przez kilka sekund silnik klekocze trochę tak jak disel ale później wszystko się uspokaja i silniczek chodzi normalnie. Jeżeli nie słychać wariatora cały czas tylko przy rozruchu silnika możesz jeszcze pojeźcić :D
Dolej również oleju żeby miał full na bagnecie:)

GladArk146 napisał:
k@rol, Co do wariatora to przy zimnym silniku przez kilka sekund silnik klekocze trochę tak jak disel ale później wszystko się uspokaja i silniczek chodzi normalnie. Jeżeli nie słychać wariatora cały czas tylko przy rozruchu silnika możesz jeszcze pojeźcić :D
Dolej również oleju żeby miał full na bagnecie:)

Z tego co piszesz wynika, że mogę śmiało śmigać - dieslowski odgłos jedynie przy rozruchu dobiega do moich uszu. Mam nadzieję, że moja pierwsza Alfa pozwoli mi na złamanie krążących stereotypów na jej temat.

Dzięki wielkie i pozdrawiam.

k@rol napisał:
Mam nadzieję, że moja pierwsza Alfa pozwoli mi na złamanie krążących stereotypów na jej temat.
Jeżeli będziesz dbał o Belle to nie będzie z nią problemów. Sam mam alfe od niedawna ale sprawuje się znakomicie, tylko niestety wariator to pięta achillesowa silników Twin Spark :( i każdy kto kupuje alfe po jakimś czasie musi go wymienić.

Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót