Miss Alfaholicy.net

• Autor wątku Autor wątku 145Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

145Q

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004
Witam!

Właśnie wpadłem na pomysł, żeby przeprowadzić konkurs na najładniejsze alfy na forum.

Oczywiście różne kategorie 145,147 itp.

Wyglądało by to tak, że przesyłalibyśmy 2-3 fotki, + krótki opis np. do 80 słów do moda np. bobryta do np. 20.03
on wrzuca na jakiś darmowy serwer i zakłada temat z ankietą, my głosujemy, kto wygrywa sie cieszy.

Wydaje mi się, ze można łatwo to zrobić, bliżej się poznać i pochwalić się samochodem:)

Co Wy na to?

hehe dobre :) ... choć wszedłem z myślą że płeć piękna forum będzie się prezentować ... to ten pomysł też mi się podoba :D

Przecież każda jest śliczna. A nie lepiej miss alfaholiczkę wybrać ? :)

No tak, ale powiedzmy mój tata, kupił alfe w stanie idealnym, a ktoś mógł kupić szrot i doprowadzić do super stanu...

Łatwo jest stwierdzić, czy ktoś włożył dużo wysiłku w samochód...

A może jeszcze inaczej: wybierać najładniejsze zdjęcie z naszą Alfą w roli głównej?

pomysł 145Q jest naprawde dobry :) ... chętnie bym zobaczył wszystkie piekności alfaholików w jednym wątku w odpowiednich kategoriach :) i oddał głos ...

Mnie również pomysł się podoba (choć pierwsze skojarzenie miałem takie samo jak chyba wszyscy ;)) Wprowadziłbym tylko taką zmianę (upgrade ;)), że wysyłamy zdjęcie pokazujące auto po zakupie (oczywiście jeśli takie macie) i kolejne aktualne tak aby można było zobaczyć jak zmienił się stan auta. No i zacznijmy na wiosnę jak już nasze Belle będą miały założone letnie buty (choć moja ma alu też na zimę :P).

a moim zdaniem to nie jest pomysł idealny bo wielu ludzi tutaj jest miłosnikami konkretnego modelu i bedzie zawsze stawiać na ten model do ktorego ma najwiekszy sentyment i ktory najbardziej zauroczył tak jak np ja na 155 :D

To można najpierw wyłonic zwyciężczynie wśród konkretnych modeli, a następnie sposród tych najlepszych wybrać w finale jedną.

Trzeba by bylo to podzielic na konkretne modele i wybrac naszym zdaniem najladniejsze zdjecie badz dwa ale bez uzycia Photoshopa itp

a moim zdaniem to nie jest pomysł idealny bo wielu ludzi tutaj jest miłosnikami konkretnego modelu i bedzie zawsze stawiać na ten model do ktorego ma najwiekszy sentyment i ktory najbardziej zauroczył tak jak np ja na 155 :D

Przecież napisałem różne kategorie. Masz powiedzmy 5 kategorii i możesz oddać 5 głosów...

Jakieś dwa lata temu, był organizowany taki konkurs ;)

No to dobrze. Ale to był rok 2007 czy 2006 i szczytem luksusu była 159 lub 156 po FL...

Ostatnia edycja:
Fajny pomysł, ale myślę, ze trzeba trochę poczekać, aż ciepło do nas przyjdzie:).

A co dzisiaj jest szczytem luksusu?

Również 159 w dobrej wersji (2.4 JTDm 210, albo 3.2 JTS) dochodzi Spider, którego ciężko było spotkać w Polsce w roku 2006)

Jak pisaliście wcześniej, można zrobić osobną grupę typu, alfa + ... (np. krajobraz, alfaholiczka itp.)

Nie zamierzam nikogo zmuszać na siłę. Pomysł jest prosty i można zebrać elitę Alf na forum => mamy tapety na komórki, komputery, laptopy. Jest galeria na forum, ale nie działa może udałoby się zrobić i zrobić album "The best of Alfaholicy.net"... Podejżewam, że każdy by chciał, żeby jego zdjęcie się tam znalazło...

nie koniecznie album :) ale łatwo można z tych wybranych zrobić kalendarz ;) czy cokolwiek ogólnie żeby odrazu nie utrudniać proste fota autka + ankieta :) żeby było FUN :) no i miła nagroda za dbanie o swoje auto ! :)

Amortyzatory
Powrót