[145] Miska oleju

• Autor wątku Autor wątku Jumbix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jumbix

Guest
Witam.

Zmasakrowalem swoja miske w 1.4TS praktycznie nie do zdobycia. Obdzwonilem wszystkich ktorzy sprzedaja czesci do AR na allegro i kaszan.
Pytanie czy miska od 1.6ts pasuje do 1.4.

A kolejne pytanie. Moja micha jest stalowa. Z tego co mi wiadomo do TS'ów szły aluminiowe. Jak to ma byc wreszcie. Od 1.6 mam kilka misek na oku. Wiec ze zdobyciem niebylo by problemu z tym ze wszystkie zamontowane na silniku i niebardzo widzialem jaki jest ich kształt stad pytanie na forum.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za podpowiedzi!
Kamil

--------------------------------------------------------------------------------

Jako ze nikt z forum nie potrafil mi odpowiedziec czy pasuje od innych silników 1.6,1.8...... W salonie w Rzeszowie powiedziano mi ze nie udzielaja takich informacji czy miski od innych Alf pasuja, Nie chcieli mi tez w salonie powiedziec jakie wystepuja. Ja mam stalowa. Gosc od ktorego kupowalem smoczka mowil ze mial aluminiowa. ale jak gosc w salonie szukał mi w Eperze. To podgladnalem.
Fabryczna miska od AR1.4TS (nr 62.......)zamienia sie z fabrycznym numerem od Fiata brava, bravo, marea 1.4 12v(nr.42.......). W salonie zaproponowano mi noweczke za 780zł.
Podziekowalem. Na allegro zamiennik o tym samym numerze fabrycznym(fiata 42.......) 185PLN+przesylka.

Czekam na kuriera z nowka miska.
Dam znac jak po montazu. Ale mysle ze niebedzie najmniejszych problemow.

Mysle ze info pomoze innym uzytkownikom.

Pozdrawiam
Kamil

Witam, zaskoczyłeś mnie z tą stalową miska od bravo 1.4 12v, ale rzeczywiście eper pokazuje że tak jest.
Jeżeli chodzi o aluminiowe to we wszystkich T.S.'ach 16v są takie same.

Ostatnia edycja:
nie wiem czy to jest konkretnie ta miska, ale wygląda podobnie do tej co w IC znalazłem po tym numerze z epera 46402228. Tylko muszę Cię zmartwić ale możliwe że smog i pompę oleju będziesz musiał zmienić bo w eperze różnie to występuje. W modelach 1999-2000 jest pompa, smog i miska zamienna z bravo 1.4 12v, w latach 1997-1999 jest różnie albo od T.S. albo bravo 1.4 12v, więc wydaje mi się że to taki zestaw, ale mogę się mylić.

Ja mam jakąś inną z takimi podłużnymi użebrowaniami.

Bo Ty masz aluminiową taką jak we wszystkich innych T.S. 16v, a on chce założyć stalową, bo do 1.4 czasami montowali stalowe od bravo 1.4 12v

Zamienne to znaczy że takie same ;] czyli inne niż w reszcie T.S. Musiałbyś vin podać to można sprawdzić co powinno być, ale jak ktoś silnik zmienił to już nie wiadomo co siedzi pod maską ;]

Silnika mi nikt nie zmieniał z tego co mi wiadomo :D
VIN: ZAR93000002259704

nr. silnika 1896397 wersja silnika AR33503 i według epera powinieneś mieć stalową miskę. Więc albo miskę ktoś zmienił, albo cały silnik, albo eper się myli.

Amortyzatory
Powrót