• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Migająca kontrolka klimy

• Autor wątku Autor wątku Bucz2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bucz2

Guest
Wczoraj rozkręciłem 2 boczki przednie i i zdjąłem sterowniki od otwierania szyb. Dziś rano odpalam auto a tu migająca kontrolka od klimy (śnieżka) gaśnie po 15 sekundach. Nacisnąłem 1 razem włączyła sie klima ( bo cyknęło pod machą ) - myślałęm ze przestanie, ale po zgaszeniu silnika i odpaleniu znó to samo. Czy rozkręcanie steronieków może mieć na to wpływ.

Może jeszcze dopiszesz w jakim aucie się to dzieje? Będzie łatwiej coś poradzić.

Mam AR156 98 r. Znalazłem na forum 1 taki temat (tam poszedł ponoć czujnik temp zewnętrznej ), ale zdziwienie moje jest takie że to sie stało jak rozkręciłem boki z przodu ( zwłaszcza lewa strona od kierowcy ) - nie wiem czy składać i na kompa walić czy zostawić póki mam rozebrane tam czegoś szukać ?

z lewej strony przy lusterku masz czujnik temp zewnętrznej, może przy odkręcaniu boczków i wyjęciu sterowniki od otwierania szyb wypiełeś przewód od tego czujnika

Mam odpięty głośnik górny w drzwiach, głośnik dolny w drzwiach, i tam są 2 dyndające kable od sterownika ( przyciski od otwierania ) szyb z prawej i lewej strony auta. Lusterka elektryczne są wpięte, ( chyba ze to w tej kostce jest ? ). Jak tak jest jak mówisz to już lepiej sie czuje bo jak rano wsiadałem to załamka że coś zj.............. A tak to jest nadzieje ze bedzie ok.

Złącze od strony kierowcy pełni funkcję nie tylko sterowania podnośnikiem lewej i prawej szyby, ale również przesyła sygnał o temperaturze zewnętrznej do funkcji układu klimatyzacji, jak ponownie podłączysz sterowanie podnosnika szyb to wszystko wróci do normy

witam
ja chciałbym się dowiedzieć od czego jest żółta kontrolka w jtd w kształcie kalnistra??

Amortyzatory
Powrót