[164] Migajaca kontrolka AIR BAG

Miłosz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS
Witam, zwracam sie z prosba o rade co moze byc przyczyna migajacego napisu - kontrolki AIR BAG jak w temacie. Dodam, ze zaswieciła się ona dzisiaj wg. mnie bez powodu, dojechalem na miejsce, zgasilem samochod i po kilku godzinach odpalilem i zaczela sie swiecic. Nie mialem zadnej stluczki, nie grzebalem nic przez dluzszy czas przy samochodzie, a mam go 3 lata wiec problem gdyby istnial ujawnilby sie chyba wczesniej. Prosze o jakies wskazowki co sprawdzic, co moze byc zle, szukalem bezpiecznika ale pod kolumna kierownicy nie znalazlem tego. Dzeki i pozdrawiam.

Gdzies czytałem, że jakiś tam nagły spadek napięcia mógłby spowodować złapanie błędu przez ta poduszkę.
Czytałem w Autodacie, że migającą kontrolkę można wygasić jedynie po podłaczeniu do kompa.

Gdzies czytałem, że jakiś tam nagły spadek napięcia mógłby spowodować złapanie błędu przez ta poduszkę.
Czytałem w Autodacie, że migającą kontrolkę można wygasić jedynie po podłaczeniu do kompa.

Dokładnie tak jak mówisz. Może któregoś razu miałeś dośc mocno wyczerpaną baterię i dla uruchomienia silnika komputer odciął zasilanie na chwilę na częśc podzespołów?

Jedyne co mi sie kojarzy, a bylo to niedawno to zalaczylem podczas jazdy dlugie swiatla i po tym jakby sie wlaczyla ta kontrolka ale wczesniej tego nie wiazalem ze soba... czyli rozumiem tylko podpiecie pod kompa mi to moze rozwiazac??

Amortyzatory
Powrót