[33] Mieszek i ramka skrzyni biegów

• Autor wątku Autor wątku jackolus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jackolus

Guest
Daremnie poszukuję ramki oraz mieszka skrzyni biegów do Alfy 33 - mógłby ktoś linkiem uratować ?

Ponadto patrząc w dół lewarka widzę samą skrzynię i ziemię, efektem czego przy żwawej jeździe bije od niej niesamowite ciepło, czy nie powinno być tam jakiejś izolacji ?
Wpychając dociętą wełnę mineralną szybko się ona wykruszy, a w lecie problem sporo znaczący

z góry serdeczne dzięki

Brakuje Ci mieszka z ramką czy gumy, która znajduje się pod mieszkiem ?

wstaw od 155 pasuje idealnie i wyglada też dobrze sam tak zrobilem bo mój orginalny był juz troche popekany.

Jak bys wstawial od 155 to trzeba troche oskrobać plastik bo zatrzaski sie nie mieszcza.

Ponadto patrząc w dół lewarka widzę samą skrzynię i ziemię, efektem czego przy żwawej jeździe bije od niej niesamowite ciepło, czy nie powinno być tam jakiejś izolacji ?

Poz. nr 1 http://www.alfa-restoration.co.uk/parts/transmission.html

Idealnie izoluje od ciepła, hałasu i brudu. Wkładka z twardej pianki. W zeszłym roku udało mi się jeszcze poprzez ASO zakupić za niewielkie pieniądze (chyba 20 pln). Obecnie chyba niedostępna.
Z upływem czasu wykrusza się i z czasem zupełnie wylatuje.

Przy okazji się pochwalę: mieszek z ramką też udało mi się nowy w ASO zanabyć. Pięknie to wygląda, choć przeszycia/szwy lekko inne niż w mojej wersji :-)

Amortyzatory
Powrót