• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Miesiąc bez Alfy

• Autor wątku Autor wątku Sysio166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sysio166

Guest
Jak wiecie rozstałem się z moją 166 i przyznam szczerze, że już za nią tęsknię. Wożę te moje 4 litery Audi A6 2,5tdi i po miesiącu jeżdzenia nim muszę powiedzieć, że jestem troszkę zawiedziony. Alfa, mimo że była słabsza o 30km to naprawdę jeździła, czułem że jadę samochodem, a Audi to wozidełko-nie mówię tego ot tak sobie, naprawdę dużo mu brak do Alfy jeśli chodzi o dynamikę. A6 to praktyczne i solidne auto, ale jednak bez tej "iskierki"...w dodatku więcej pali :x I jeszcze jedno, odkąd je mam przestałem wystawać w oknie podziwiając moje 4 kółka, ładne auto, ale 166 była PIĘKNA :P
Pzdr dla wszystkich :wink:

Ja tak miałem ze swoją Alfą.... a zmuszony byłem do...Golfa .... więc nie narzekaj!! Nie jest jeszcze źle.

Ja się 3 tygodnie woziłem Agilą.. Kredens.. Tylko wszyscy wokół się zachwycali, że w końcu porządne auto.
Asia nawet zagroziła, żebym nie obrażał Agilki, bo jest fajna.. Do momentu, aż się przejechała. Wysiadła i mówi: "Już wiem, dlaczego mówiłeś Kredens. Unochod się lepiej zbiera".. :D

Grzegorz83 napisał:
a się 3 tygodnie woziłem Agilą.. Kredens.. Tylko wszyscy wokół się zachwycali, że w końcu porządne auto.
Asia nawet zagroziła, żebym nie obrażał Agilki, bo jest fajna.. Do momentu, aż się przejechała. Wysiadła i mówi: "Już wiem, dlaczego mówiłeś Kredens. Unochod się lepiej zbiera".

Tak jak ludzie sie na mnie patrzyli jak ośmieliłem się skrytykować bożka(cyt.Volkswagena) Golfa bo jazda nim przypomina mi wożenie się taczką po budowie. A jego dynamika i "chęć do życia"(cyt.jazdy) jest taka sama jak u 80cio letniego dziadka w stanie skrajnej depresji. Wielu ludzi stwierdziło, że jestem jakiś dziwny-"jak ja moge mówić,że Alfa jest lepsza od VW!"

ze tez jeszcze zwracacie uwage na takie pierdoly.
Ktos chwali golfa, a ja grzecznie potwierdzam i wsiadam do alfy. A banana na ryju ma tylko jeden z nas....

Sysio166 napisał:
I jeszcze jedno, odkąd je mam przestałem wystawać w oknie podziwiając moje 4 kółka, ładne auto, ale 166 była PIĘKNA :P

Ja od przedwczoraj jestem dumnym posiadaczem przeslicznej 155 i powiem tak: Dzieki temu samochodowi spedzam wiecej czasu na swiezym powietrzu, bo srednio co godzinke wychodze z domu zeby na niego popatrzec. A wiec Alfa = zdrowie.

Sysio, sprzedaj A6, odkup AR! :D

Ja sprzedałem swoją 146 bo dużo paliła 14l w mieście zimą, od grudnia 2006 jeżdżę Vectrą B, z początku spalanie ok 7l, teraz jest to już 9l i mnóstwo oleju, od wymiany do wymiany potrafi prawie wszystko ubyć. Zawieszenie koszmar, może i komfortowe ale to nie dla mnie, nie czujesz że jedziesz, a jak jest równa droga to rozpiera mnie nuuuuda :) na szczęście już niedługo... :)))) a i spędzam bardzo mało czasu na powietrzu.

Ja przez 1,5 miesiaca jezdzilem Seicento 1,1 i jakby byl troszke wiekszy to bym prawie nie poczul roznicy, naprawde szybkie autko.

Bo Włocha trzeba zamieniać na Włocha. Niemieckie auta są mdłe, a francuskie po dziurach pływają jak statek na morzu- choroby morskiej można się nabawić

Amortyzatory
Powrót