Mechanik w Kielcach , 2.0 JTDM Alfa 159, problemy z ASO

kedzior303

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Sport Plus Berlina
Witam,

po pierwsze chciałbym się przywitać , jestem nowy na forum, ale często śledziłem różne wątki. Od 29 sierpnia jestem szczęśliwym posiadaczem AR 159 2.0 JTDM 170km Sport Plus. Auto przyprowadziłem z Niemiec we własnym zakresie. Wyprawa była po czarne TI z 2008 roku a skończyła się na wyżej wymienionym egzemplarzu. Auto jest poleasingowe i kilka poprawek przyszło mi w nim zrobić. Taki układ wydał mi się sensowny ponieważ auto nie kosztowało dużo. Tyle kosztem wstępu.

Muszę wymienić uszczelniacze wału korbowego i auto wstawiłem do ASO w Kielcach, gdzie stoi już drugi tydzień praktycznie nie ruszone, ponieważ Panom brakuje ściągacza do dolnego sworznia wahacza aby dostać się do skrzyni biegów aby ją zdjąć.....
Czy ktoś z Was szanowni forumowicze robił takie coś w silniku 2.0 JTDM oraz czy ewentualnie może polecić dobrego mechanika , który zna sie na tych silnikach. Troche mi ręce opadły po tym jak widze Autoryzowaną stację obsługi , która ma problem z podstawowymi rzeczami....

Ja ogólnie o ASO mam jedną opinię: pracują tam partacze, bo każdy porządny mechanik zakłada własny biznes, kiedy tylko może. Do tego jeszcze w ASO mają w poważaniu klienta, bo płacą im nie od roboty tylko stałe pensje. O cenach nawet nie wspominam. W Kielcach z mechanikami jest średnio, wiem bo odwiedziłem już co najmniej kilkunastu w mojej karierze. Chyba najlepszy jest Kambek na ulicy Wapiennikowej. Mały zakład, ale prowadzony pokoleniowo i da się z nimi po ludzku dogadać. Z terminami gorzej (trzeba dzwonić do nich i truć im tyłki bo jak olejesz to samochód może stać i stać) ale ja i tak bym spróbował podjechać. Jeżeli wiesz, że na pewno to jest ta konkretna usterka możesz zapytać czy dadzą radę ściągnąć tą część i ile to zajmie. Oddzwonią i ci dadzą znać zapewne. P.S. używają świetnego oleju silnikowego, więc to chyba jedyny zakład gdzie nie trzeba wozić swoich baniek.

Kolego pamiętaj, że skrót ASO pochodzi od słów Autoryzowana Stacja Oszustów. Zapytam w warsztacie w którym robią moje samochody czy i kiedy mogą to zrobić.

Udało mi się odzyskać auto po ponad dwóch tygodniach , zapłaciłem jak za zboże , a najlepiej mi się podoba jak złożyli nadkole, nie dość żę źle to jeszcze na blahowkręty. Pracownik napierdziela na kierownika, który generalnie jest gościem , któremu można wszystko powiedzieć a on przytaknie.... Nie polecam ASO w CK...........

Szukam dobrego mechanika w Kielcach. Chyba padło mi sprzęgło :mad: Dziwny odgłos dochodzi spod maski na półsprzęgle i nie można wrzucić żadnego biegu.

Tomasz Borkowski TIS Auto serwis ul Hoża 70 , gość robi poważną mechanikę silniki rozbiera itp.

Amortyzatory
Powrót