• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

mechanik i elektryk z wawy - wanted;)

• Autor wątku Autor wątku maly_swd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maly_swd

Guest
Witam.
Od miesiaca szukam dobrego mechanika i elektryka do Alfy 166 i albo zle szukam albo na samych deb... trafiam, ktorzy nie wiedza co i jak sie naprawia.
To byl wstep;)

teraz co mnie boli -potrzebuje :
-elektryka, ktory sprawdzi czemu radio i zmieniarka nie dziala - brak oznak zycia (byc moze kostka sie odlaczyla..)
-mechanika, ogolnie ktory zobaczy co trzeba naprawic a co mozna sobie jeszcze "odpuscic"
-oraz gdzie moge kupic tlumik, lub kto mi taki moze "zmontowac"

fajnie jak by to byl ktos z Wawy/okolic. Jesli macie namiar na sprawdzona osobe to bede wdzieczny.. Tak jak pisalem stracilem miesiac na szukaniu mechanika i powoli przestalem wiezyc ze tacy istnieja (moze wyjechali do angli;)

licze na Was.
pozdrawiam ... swiezy uzyszkodnik Alfy

Do Angli to wyjechali prawie sami nieudacznicy :D ( bez urazy ) Czy instalacja do radia nie ma swojego bezpiecznika????

sprawdzalem bezpieczniki, wydaja sie byc ok, ale jesli moge prosic o info, ktore mam wymienic (ktore sa odpowiedzialne za to) - to wymienie na nowe dla pewnosci.

ew ... wiecie jak wyjac calego icsa? bo wedle tego co znalazlem na forum.. to doszedlem do momentu zdemontowania tego co jest drazek od skrzyni i tego czarnego co to otacza... pozniej nie moge uporac sie ze zdjeciem tego panelu ..od dolu juz wiem gdzie sa zatrzaski... natomiast cos trzyma na gorze.. a nie chce polamac:) jak by mi ktos powiedzial co mam nacisnac i gdzie aby to wyszlo... bede wdzieczny

to w końcu ICS nie działa? czy tylko samo radio i zmieniarka?

bezpieczniki F5, F7 i F18, tylko sprawdzaj nie wzrokowo, a wyjmij i sprawdz miernikiem

Koło piaseczna, w Lesznowoli na ulicy okrężnej 5 jest taki mały serwis specjalizujący się we włochach, w szczególności w Alfach i Lanciach, prowadzony przez Tomasza Seligę (czasami wypowiada się dla autoświata na temat używanych włochów). Ceny są przystępne, warsztat mimo że mały jest dobrze wyposażony. Ja serwisuję się u niego od roku, mój kumpel znacznie dłużej. Robiłem tam kilka poważnych (skrzynia, sprzęgło, zawiecha) i pomniejszych napraw, a serwisuję auto na bieżąco. Poza tym serwis ma duże obłożenie, stąd na naprawę trzeba czasem trochę poczekać. Ale to chyba tylko dobrze o nim świadczy.

nie dziala tylko radio... ale cos mi sie wydaje ze ono nie jest wcale podlaczone... stad moje pytanie jak wyjac icsa i zobaczyc czy wszystko jest podlaczone....

Dzieki za schemacik bezpiecznikow. Dzis je sprawdze.

witaj a na Arkuszowej pytałeś w końcu to goście od Ikara Piotrek i Jacek

ja kupiłem u nich 2 AR i czasami mi pomagają przez tel. w wątpliwościach

http://ipsz.orfika.net/serwis/

tu link do serwisu polecam galerie ciekawostek!!!!!!!!!!!!

dzieki za info, chyba jednak skocze na arkuszowa;) bo nie chce nic polamac...

Amortyzatory
Powrót