mechanicy w Łodzi - kogo polecacie , kogo nie ??

• Autor wątku Autor wątku Wasal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wasal

Guest
Witam wszystkich!!
W tym tygodniu czeka mnie wymiana rozrządu bo 90 tys. się zbliża nieubłaganie. Polecacie kogoś, kto się dobrze zajął Waszą Bellą??Czytałem już na forum o 3B(nawet już tam byłem i się wstępnie umówiłem), ale jeszcze chciałbym poznać więcej Waszych opinii. Także będę wdzięczny za rady...Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

Ja w 3B robie i polecam.Tanio i solidnie.Znaja sie na Alfach i nawet na silniczkach 3.0V6
A jesli nie oni to jest jeszcze serwis alfy i fiata na rudzie-Ul.Torfowa od Franciszka z Asyrzu.
Tam są magicy tylko maja duzo roboty ale jak powołasz sie na mnie to bedzie taniej.
Znajdz tam Roberta Wtryskiwacza...pozdro

Ogromne dzięki Chłopaki 8)
U magików z Torfowej też już byłem jak robiłem dignostykę klimy-ich polecał mi mój elektryk,z którym już wiele lat współpracuję(jak potrzebne namiary to służę). Podobało mi się tam 3B i chyba się zdecyduję, jeśli mówicie, że tam dobrze traktują nasze Ślicznotki...W sumie 220pln za robociznę to całkiem przyzwoicie. Może, jak czas pozwoli, to podjadę jeszcze pogadać z chłopakami z Torfowej. Jak by nie było dzięki za pomoc i do zaobczenia na jakimś spocie-niedlugo mam nadzieje :D
A z Toba johny to się zobaczymy jak tylko trochę mróz odpuści... :P

ja chyba tez znów niedługo sie do Was wybiorę :) tylko pewnie znów jak podjadę do was to wszystko będzie dobrze a wyjadę i po paru dniach zacznie mieć Alfa humory :x

Kurcze... i ja sie musze w koncu zebrac....
Rozrzad, wariat, pasek wielorowkowy, rolka... pompa?
Troche mnie telefonicznie "postraszono" pompa wody :)
Lacznik stabilizatora, tulejki tylne... co jeszcze?
moze nie padne na widok rachunku.... :) ale malzonce na pewno nie pokaze:)

Zapraszam Wszystkich bardzo serdecznie.

Prosze powoływać się na forum, będą jakieś rabaciki :-)

Wczoraj zosatwiłem i odebrałem mają Alfę147 z 3B Q-Service.
Muszę powiedzieć że autko jeździ jak marzenie. Może to subiektywne odczucie, ale wydaje mi się, że Bella lepiej się zbiera, a na 100 jest cichsza. Ale do rzeczy, oto lista tego, co zostało zrobione:
-rozrząd-komplet(pasek, napinacz, rolka...)
-filtry: paliwa, oleju(powietrza został bo jeszcze daje radę)
-oleje: silnikowy (Mobil1 10W40), w skrzyni biegów i we wspomaganiu
-koncentrat chłodzący
-żaróweczka stopu i test komputerowy
Dużo tego, ale autko zbliża się do 90000 więc czas był najwyższy.
Wszystkie naprawy są dokumentowane w książeczce serwisowej, zakładanej na miejscu. Stanowi ona zarazem podstawę do reklamacji-3B udzilają rocznej gwarancji na swoje usługi.
I na koniec koszt, lekko nie było: 1230PLN
Gorąco polecam ten seriwis. Chłopaki(moją Bellą zajmował się Mattman) znają się na rzeczy i są chętni do pomocy, rad, itd, co dla mnie jako laika jest bardzo ważne.
No!Bo się rozpisałem...Ogólnie rewelacja :mrgreen:

Jak to jest z tą Torfową ?
Wjechałem tam i sie dowiedziałem że panewek to ja tam nie zrobie :|

Potrzebuje jakiś warsztat gdzie mi za rozsądną kasę wymienią panewki, bez mądrzenia się.
Wiem że silnik z tym przebiegiem kwalifikuje sie do kapitlaki, ale na Boga !! ja chce żeby mi ktos tylko panewki wymienił.

Pomożecie ? Gdzie jest 3b ?

spotkaliście się ze sprawdzeniem rozrządu, po kilku tysiącach
mechanik który mi robił powiedział, żeby przyjechać i on sprawdzi czy wszystko się dobrze ułożyło.
Pewnie nie byłoby sprawy ale kazał zostawić samochód na pół dnia i jeszcze na stówkę chce nas skasować.
Czy to jest praktykowane?

Następnym razem pojadę do 3B a nie do tych naciągaczy :mrgreen:

gwoli informacji to było w serwisie Saaba na Olechowskiej.

hehe kolega Szary nie korzysta z opcji szukaj

Wpisałem "3b" i nic nie znalazło :P

Jutro postaram się podjechać w sumie nie jest to tak daleko, mam nadzieje że nie zrujnuje mi to silnika.

Dzięki za odp. :)

Szary napisał:
hehe kolega Szary nie korzysta z opcji szukaj

Wpisałem "3b" i nic nie znalazło :P

Jutro postaram się podjechać w sumie nie jest to tak daleko, mam nadzieje że nie zrujnuje mi to silnika.

Dzięki za odp. :)
Szary, jak poczekasz do jakiejs 17:30, to moge cie podciagnac...
Linke tylko jakas koluj...
daj mi znac, to sie teges.

Dzięki, ale raczej tą sprawę musze od rana załatwić. Właśnie się zbieram. Myślę ze nic się nie stanie jak nie będę przekraczał 2tys obr.

dobra, to jakbys zmienil zdanie to lap mnie na GG albo kom. W razie co, Moch ma moje namiary.

Rano zaciągnąłem auto do 3B...
500zł za samą wymianę korbowodowych... tzn tylko robocizna, gdzie jeden zakład chciał za to 150 w innych wołali mi 800-1000 za robotę wszystkich panewek ze szlifami... I za przeproszeniem Panu mechanikowi dupy sie ruszyć nie chciało żeby silnika posłuchać...
Nie podważam waszej wiedzy mechanicznej, ale podejście do sprawy chyba średnio profesjonalne. Wszędzie gdzie byłem Alfą z tą sprawą każdy posłuchał silnika, jak byłem innym autem mówili że szkoda że nie przyjechałem bo tak cięzko bedzie coś zdiagnozować...

Pozdrawiam...

Szary napisał:
Rano zaciągnąłem auto do 3B...
500zł za samą wymianę korbowodowych... tzn tylko robocizna, gdzie jeden zakład chciał za to 150 w innych wołali mi 800-1000 za robotę wszystkich panewek ze szlifami... I za przeproszeniem Panu mechanikowi dupy sie ruszyć nie chciało żeby silnika posłuchać...
Nie podważam waszej wiedzy mechanicznej, ale podejście do sprawy chyba średnio profesjonalne. Wszędzie gdzie byłem Alfą z tą sprawą każdy posłuchał silnika, jak byłem innym autem mówili że szkoda że nie przyjechałem bo tak cięzko bedzie coś zdiagnozować...

Pozdrawiam...

Witam w mojej Belli 145 2.0 TS wlasnie padl motor a wlasciwie panewki ... w 3B zostawilem ostatnio auto i przeszlo 2 tys pln ... pytalem tez u nich ile kosztowalby remont mojego silniczka to powiedzieli ze w granicach 3500-4000 :cry: :roll: i tutaj moje pytanie do Ciebie ... znasz moze jakis inny dobry ale w miare tanszy warsztat w Lodzi ktory moglby sie takiego remontu podjac ? z gory dzieki i pozdrawiam :)

Sorry, ale czym się kierowałeś kupując ten samochód :?: Bo jak widze takie posty że ktoś kupił sobie auto i musi w niego jeszcze 4 tys włożyć, a już włożył 2tys to nie wiem po co kupiłeś ten samochód żeby go naprawiać czy nim jeździć :?:
Podjedż sobie na ul hipoteczną tam są warsztaty technikum samochodowego, mają wszystkie maszyny na miejscu i zapewne tam taniej zrobisz remont.

Amortyzatory
Powrót