marcinchorzów - Alfa 156 1.8 TS

• Autor wątku Autor wątku marcinchorzów
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinchorzów

Guest
Witam serdecznie Zawsze marzyłem żeby mieć alfę no i nigdy się tak nie złożyło zaliczyłem wszystkie marki forda focusa, modeno 3, Reno megan 2 itd…... I pewnego dnia, gdy od dawałem do komisu moje modeno z powodu przebiegu zobaczyłem Alfę.Wiedziałem, że jest to autko z przeszłością i czeka mnie przy niej mnóstwo pracy i włożę w nią furę kasy!! ALE do szlem do wniosku dosyć nudnych kombi spełnię swoje marzenie wyremontuje ja i będę miał autko, które zawsze już będzie w rodzinie. Tak się stało Maleństwo przeszło wiele, gdy wpadło w moje ręce kupiłem alumki, pomalowałem cały tył maskę prawy błotnik, wymieniłem progi, wymieniłem chłodnice zamontowałem Klimę ( poprzedni właściciel po Klimie zostawił tylko sterowanie w kabinie) zmieniłem oleje filtry klocki tarcze, wypolerowałem i założyłem alarm i radyjko. Zakochałem się w tym autku czuje się tak jakbym zbudował je od podstaw. Prowadzę firmę i dużo podróżuje miesięcznie robie 3 do 4 tysięcy i musze powiedzieć ze tak wygodnego zrywnego autka nie miałem. Ten samochodzik zostanie w rodzinie na zawsze świetnie mi się nim jeździ i nie planuje żadnych zmian. Jedyna inwestycja, która mi pozostała to założę nie instalacji gazowej. Proszę o szczerą opinie pozdrawiam. Zdjęcia nie są najlepsze postaram się w przyszłości zrobić ciekawsze

Jestem pełna podziwu że chciało Ci się chcieć... :) Autko obejrzę na lotnisku w Częstochowie podczas sobotniej imprezy, ale na foto prezentuje się ok :)

Miodzio. Fajnie, że są ludzie, którzy porafią przywrócić Alfie jej pierwotny blask.
Pozdrawiam.
- Rafał

piękna...
zresztą - czy ktoś widział brzydką alfę?

No to kawal histori za Wami. Sam sie przekonales ze ,,sa samochody bezcenne a za wszystkie inne mozna zapalcic karta mastercard " :-) Gratuluje w końcu odnalezienia Tej Jedynej -Pięknej.

Moje Maleństwo wersja zimowa :-)

Hej

Postanowiłem dodac kilka fotek . Autko przygotowane jest do sezonu zimowego ,przez te kilka miesięcy i sporej ilości kilometrów które zrobiliśmy razem musze jednoznacznie potwierdzic moje słowa TEN SAMOCHÓD NIE OPUSCI RODZINY jest cudowny . Jednak za jakiś czas planuje ograniczyc przebieg i nie będę wykozystywał go do pracy szkoda mi go !!!prawdopodobnie zastąpi go godnie BRERA lub 159. A moje maleństwo będzie na niedziele lub zloty , /Jak w końcu się pojawie na jakimś/

Awaryjnosc znikoma jak na 4000 kilometrów miesięcznie poważniejsze wydatki to rozrząd ,zawieszenie po zatym nie moge złego słowa powiedziec .

Na wiosne planuje włożyc nowe amortyzatory i tarcze sportowe oraz w końcu wymienie tłumik na nowy :o

piękny wozik,ja nigdy zabardzo niezwracałem uwagi na samochody bo moją pasją są motocykle z małym wyjątkiem , alfa... choć rozsądni radzili inaczej,co tam. pozdrawiam

Fajna alfa, kolor troche podobny do mojej, nieco ciemniejszy chyba, 4000 tys miesieczne to faktycznie troche jezdzisz to alfa, ile masz przejechane?

hej pozdrawiam wszystkich na tą chwile mam 17000 kilometrów silniczek cyka idealnie zresztą kilka osób z forum widziało dbam o maksymalny poziom oleju .

Potwierdzam :D Silnik marzenie ;) mój to traktor przy tym cykaniu :)
W ogóle genialnie utrzymane autko!

Miałem zaszczyt widzieć samochód na żywo. Jestem pod wrażeniem i gratuluję włożonych pieniędzy i czasu na przywrócenie jej do takiego stanu.

Amortyzatory
Powrót