[145] Marchewa zapala się i gaśnie

asterix

Nowy
Auto
alfa 145 1.9 jtd
Mam taki problem jak się robi zimniej na dworze to po przejechaniu ok 10 km zapala się marchew a po kolejnych ok 15 km gaśnie. Silnik cały czas pracuje bez zarzutu. Może to zbieg okoliczności ale pojawiło się to po wymianie termostatu. Kiedyś miałem podobnie ale przy temperaturach poniżej -10 C.

z tego co pamiętam to moja 146 miała złącze diagnostyczne na kielichu ;) ale nie pamiętam czy można w tych komputerkach odczytać błędy nie aktywne, jeśli możesz to sprawdź, jak się da to bingo jesteś w domciu ;)

Pewnie będę musiał się wybrać na kompa ale kiedyś też wyskakiwał mi jakiś błąd i wymienili mi jeden z czujników a okazało się że przyczyna była w czym innym. No ale trzeba coś podziałać może tym razem się trafi. Pozdrawiam.

Cześć, mam podobny problem w 5tce 1,9 JTD. Marchewa świeci kiedy chce. Podłączałem pod kompa i wykryło mi błąd: "czujnik temperatury wody", czy to może być winowajca? Po skasowaniu błędów, przez chwilę był spokój i znowu się marchewa świeci. Kupiłem czujnik i planuję wymienić.

Amortyzatory
Powrót