• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

mapy wtrysku??

• Autor wątku Autor wątku misio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misio

Guest
z tego co widziałem u gazownika to moja mapa wygląda mniej więcej tak:

nie sugerujcie się czasami bo to jest mapa z instrukcji staga

wykres gazu i benzyny pokrywa się tak sama jak na tej mapie lecz gdy jest już na samej górze to wykres gazowy mocno spada w dół tak jak zaznaczyłem a benzynowy idzie jeszcze minimalnie w góre prawie w lini poziomej
czy takie opadanie wykresu gazowego jest normalne???? bo gazownik zapiera się ze tak....
instalacja świeżo założona wiec prosze o sugestie i rady
stag 300, reduktor tomasetto artic, średnica dysz 2,3 mm
alfa 156 2,0TS `99

Ostatnia edycja:
Nie jest to normalne!! ale może być tak że sterownik LPG złapał jakiś jeden czas wtrysku z "kosmosu" pojeździj dłużej i dopiero zobaczysz czy się mapy pokrywają.

po przeprowadzeniu autokalibracji u gazownika wykres był podobny czyli sie pokrywał go góry a potem identycznie wykres gazowy spadał....
wiec to chyba nie błędny czas wtrysku

Dokładnie jak pisze GrzesiekK. Takie rozejście się wykresów jest niedopuszczalne, przy czym trzeba brać poprawkę na to, że czasem STAG rysuje "głupoty" - u mnie czasami końcówka wykresu gazu się dziwnie zagina (trzeba więcej pojeździć by przybyło punktów na wykresie).

A i ważna rzecz. Najistotniejsze są nie linie (one są umowne), tylko punkty! Linie sterownik rysuje po to by ułatwić interpretację położenia punktów (dzięki temu obraz jest bardziej czytelny).

A czy średnica dysz 2,3mm przy ciśnieniu 1,15bar w 2,0 ts jest dobra??
wtryski to rail apache 3ohm

Amortyzatory
Powrót