[146] Maglownica 1.9 jtd

Auto
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Witam

Chce spytac na forum gdyz jest to dla mnie trudnosc wpakowqc sie pod auto i szukac tego w ciemno. Moglby ktos podpowiedziec czy maglownica w Alfie 146 1.9 jtd posiada mozliwosc kasowania luzu ? Wiem ze Ibiza 99 rok, przy ktorej cos tam kiedys grzebalem, miala taka srube i mozna bylo lekko skasowac luz. Jesli tak to mniej wiecej jak sie tam dostac, w tym modelu magiel przykrecany jest do wozka, czy w wozku moze jest jakis otwor ?

Dziekuje i pozdrawiam

W tym maglu nie skasujesz tak luzu

To coz, jakiekolwiek cudowne odglosy z okolic magla od strony kierowcy przy hamowaniu/skrecaniu/dodaniu gazu kwalfikuja tenze tylko i wylacznie do regeneracji/wymiany?

A jak stoisz na odpalonym i krecisz od skrajnej do skrajnej, to jest jakieś wycie ?

A jak stoisz na odpalonym i krecisz od skrajnej do skrajnej, to jest jakieś wycie ?

Czesc Kolego, a no sprawa wyglada tak, zaczne od tego ze te cudowne dzwieki to mialem na mysli zwyczajny stuk, taki jednorazowy, jakbys mial luz w zawieszeniu... No i dzisiaj sprawdzilem to co mowiles, wystepuje lekkie wycie dopiero w skrajnym polozeniu kierownicy, nawet leciutko wszystko jakby drzy, ale to jak mowie, doslownie po centymetrze obrotu kierownica w skrajnych polozeniach. Jesli zas chodzi o czas miedzy skrajnym polozeniem a skrajnym, wszystko wydaje sie byc OK, jedynie czasem, w zaleznosci jak stane autem, wystapi ten stuk... Wstepuje on podczas jazdy przy odpuszczaniu gazu, dodawaniu go, hamowaniu, skrecaniu np na nierownosciach... Ewidentnie cos z ukladem kierowniczym... Dodam, ze problem wystapil raczej nagle, moze statnio troche sie nasilil, a nie tak dawno na przegladzie zawieszenie wyszlo cacy... Mam nowe drazki kierownicze i koncowki wiec to raczej mozna odrzucic.

Amortyzatory
Powrót