• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Logo (odsuwane) tył Alfa Romeo

• Autor wątku Autor wątku simeone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simeone

Guest
Mam pytanie- czy logo (zakrywające zamek klapy tylnej) jest takie samo w 145 jak i 156 czy 166?

Tak jest takie same, tylko w GTV i chyba Spiderze są inne bo odsuwane jakoś w dół.

Zgadza się tydzień temu zakładałem właśnie tylni znaczek . Trzeba uważać od środka jak się zdejmuje na sprężynkę i na zawleczkę żeby nie uciekła w karoserię .

Wyjmij cały zamek i wtedy zmieniaj znaczek, tak jest dużo łatwiej :)

Tylko najpierw trzeba wykrecic ten zamek a to nie jest latwe. Mi sie nie udalo odkrecic zamka i musialem sobie poradzic bez zdejmowania:) troche zmodyfikowalem ta sprezynke i dziala :)

A ja tej sprężynki nie mam bo mi się zgubiła i nie zauważyłem żeby znaczek się nie zamykał ani był luźny, jedynie przesuwa się lżej. Chodzi mi o tą sprężynkę w zamku nie pod znaczkiem.

Czesc, skoro jestesmy przy wymianie logo, moze ktos mi podpowie jak wymienic przednie logo przy alfie 156? Czy jest ono na jakies zatrzaski czy moze na srube od srodka? Rocznik alfy - 1999.

Czesc, skoro jestesmy przy wymianie logo, moze ktos mi podpowie jak wymienic przednie logo przy alfie 156? Czy jest ono na jakies zatrzaski czy moze na srube od srodka? Rocznik alfy - 1999.
U mnie było tylko przyklejone taśmą dwustronną,swoją drogą bardzo silną taśmą.Ostrożnie podważ jakimś płaskim narzędziem,żeby nie uszkodzić sreberka ;)

gdzie można kupić tylne logo odsuwane i przednie, na maskę? i za ile mniej więcej? Bo moje juz tak sobie się prezentują...

gdzie można kupić tylne logo odsuwane i przednie, na maskę? i za ile mniej więcej? Bo moje juz tak sobie się prezentują...
Pewnego dnia przychodzę po Bellę na parking, a tam stoi ogołocona ze znaczka tylniego. Wkurwienie niemałe mnie złapało, bo tylni znaczek urwany na nic nikomu się zdał, a mi przysporzył ogromnego problemu. Dałem ogłoszenie w bazarze forumowym i na szczęście znalazł się kolega co sprzedał mi tylni i przedni (miałem zblaknięty, przy okazji odświeżyłem sobie) za 80zł. Tyle na allegro kosztuje tylni. Możesz poszukać aukcji, w których Alfy są wystawione na części i zapytać o znaczek.

U mnie było tylko przyklejone taśmą dwustronną,swoją drogą bardzo silną taśmą.Ostrożnie podważ jakimś płaskim narzędziem,żeby nie uszkodzić sreberka ;)

Hm... Niestety nie chce sie odkleic. Od wewnatrz zobaczylem jakas srubke, ale po jej odkreceniu tez nic. Moze sa gdzies jakies zatrzaski? Delikatne podwazanie plaskim narzedziem nic nie daje. Ani drgnie! :)

Hm... Niestety nie chce sie odkleic. Od wewnatrz zobaczylem jakas srubke, ale po jej odkreceniu tez nic. Moze sa gdzies jakies zatrzaski? Delikatne podwazanie plaskim narzedziem nic nie daje. Ani drgnie! :)

Odkręć grill rozłącz srebrną część od czarnej, a następnie logo potraktuj wiertarką, po prostu przewierć na drugą stronę. Nie próbuj podważać bo uszkodzisz scudetto. Przewiercenie to najlepszy sposób, wtedy podważaj od środka.

Amortyzatory
Powrót