• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

lewy xenon mruga

• Autor wątku Autor wątku Mikellino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mikellino

Guest
po odpaleniu jest ok, ale po pewnym czasie zaczyna światło drżeć- mrugać lekko". Po zgaszeniu i zapaleniu świateł sytuacja się powtarza. W serwisie powiedziano że alfy tak mają i nie wiadomo dlaczego. Czy ktoś to miał? Acha - sytuacja dotyczy tylko lewej lampy.

jak maja. Ech to najlepsze wytlumaczenie jak sie nie wie co jest grane.. Moze zarnik sie konczy? Albo jakies przepiecie masz. Sprawdz napiecia na tych xenonach

a latem było ok ? u mnie np. prawy xenon troche mruga delikatnie jak jest zimno ale po jakiś 5 min jest już ok.

moje spostrzeżenia są dziwne, w lecie na trasie w nocy nic się nie działo,
czasem zaczynał się zachowywać na postoju lub w korkach tak jakby był wrażliwy na samopoziomowanie przy ruszaniu i hamowaniu częstym. Teraz po odpaleniu jest chwile ok po czym się zaczyna tak zachowywać. Czasem jest spokój, ale wydaje mi się że jest to częstsze. A świeci tak samo jasno i tym samym kolorem co prawy.

witam!!! na stówę kończy ci się żarnik :cry:

ja w swojej też tak miałem i po tygodniu dokonała żywota ;//

jak będziesz wymieniał to najlepiej dwie ,bo raczej napewno będzie różnica w świeceniu gdy wymienisz przepaloną :!:

pozdrawiam!

widzę że są różne na allegro ale nie mam pojęcia jaki kolor K wybrać czy producenta. Nie jest to jakoś specjalnie drogie. Możecie coś podpowiedzieć.

philips i chyba tam jest D2S ? nie wiem nie mam 166 kolor orginalny to 4300 K

właśnie się doczytałem że to raczej przetwornica, chyba zamienię żarówki i zobaczymy co się dzieje. D2S to do starszej lampy - jak piszą chłopcy a do mnie nie wiem czy taka sama wchodzi - lampy są całkiem inne.

Nie jestem pewien na 100% ale do wersji po FL stosowane są żarniki typu D1S

Jeden powie D1S drugi D2S inny znów ze h1 a ktoś wyskoczy że R2 :P kolego sprawdzi to bedzie wiedział albo wypowie się ktoś z 166 po FL z xenonem :)

Mikellino, w naszej 156 kiedyś też mrugał prawy reflektor.
Żarówki wymienialiśmy ale nic nie pomogło, poleciała wtedy przetwornica - naprawa ok 80zł.

moninika, a na czym polega naprawa? widzę że są przeróżnego typy i w różnych cenach przetwornice na allegro.

Najpierw zamień palniki żeby się przekonać co padło

sqadak napisał:
Dokładnie tak D1S.Przynajmniej takie są w mojej BELLI!!!
Ostatnio wymieniałem u siebie rownież z powodu mrugania jednego z żarników.
Stare były firmy OSRAM,ja kupiłem w inter cars-ie żarniki dedykowane do aut grupy vw :shock: za 514zł/para.Jak narazie wszystko śmiga :D .Ale miałem obawy czy moja BELLA zaakceptuje lekkie zniemczenie!!! :lol:

sqadak napisał:
Dokładnie tak D1S.Przynajmniej takie są w mojej BELLI!!!
Ostatnio wymieniałem u siebie rownież z powodu mrugania jednego z żarników.
Stare były firmy OSRAM,ja kupiłem w inter cars-ie żarniki dedykowane do aut grupy vw :shock: za 514zł/para.Jak narazie wszystko śmiga :D .Ale miałem obawy czy moja BELLA zaakceptuje lekkie zniemczenie!!! :lol:

guciump,
ciekawe - rozumiem że jeśli to żarnik to D1S osrama można dostać nowy za około 100zł
skąd u Ciebie taka cena? 514...

Amortyzatory
Powrót