[159] Lewarek zmiany biegów

AlfaLorenzo

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170km, poprzednio Alfa159, 2.2 JTS
Mam pytanie,

czy ktoś może miał problem z luźnym "osadzeniem" lewarka zmiany biegów. Zastanawiam się na ile to normalne a na ile można go bardziej usztywnić. Nie lata jakoś mocna na boki, ale w środku jednak jest "luźno".
I pytanie czy taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-lewarek-opel-astra-vectra-signum-i5413815989.html pasuje do naszych alf ? Bo osobnego do alfy nie znalazłem.
I najważniejsze... czy dobranie się do środka wiąże się z demontażem środkowego tunelu czy jednak tylko od podwozia ?
Dzięki za info.

Co do zestawu na aukcji nie wypowiem sie.

Natomiast mozesz dobrac sie do lewarka zdejmujac panel wokol lewarka - jest z tworzywa wiec uwazaj, ale z demontazem nie ma problemu. Zaczynasz ciagnac do gory od strony recznego. Demontaz poruszany na forum kilka razy.

Jest tez watek o regulacji lewarka/wybieraka, ostatni post bodajze z 04.02 .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja tez mam z tym problem bo denerwóje mnie to jak lewarek lata w dodatku chyba linki zasyfione bo strasznie ciężko biegi chodzą. I pytanie dla was czy ktoś zmieniał wybierak z linkami ? jakie jest dojście co trzeba rozebrać? i czy były różnice w wybierakach z 1.9 2.4 3.2 bo wszystkie są takie same.

Co do zestawu na aukcji nie wypowiem sie.

Natomiast mozesz dobrac sie do lewarka zdejmujac panel wokol lewarka - jest z tworzywa wiec uwazaj, ale z demontazem nie ma problemu. Zaczynasz ciagnac do gory od strony recznego. Demontaz poruszany na forum kilka razy.

Jest tez watek o regulacji lewarka/wybieraka, ostatni post bodajze z 04.02 .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Regulacja linkek to jedno - to juz zrobione. Pozostala tylko kwestia wyrobienia osadzenia "kulki" lewarka. Na przykladzie tego zestawu z allegro widzialem jak w oplu wyglada i po wymianie tylko tego plastiku lewarek siedzi jak nowy ;) Ten akurat jest dla 6 biegowej skrzyni oraz wstecznym do przodu wiec jest prawdopodobienstwo, ze moze pasowac. Moze ktos juz z forum to wymienial.

Witam , może ktoś podpowie jak kolega wyżej mam to samo ,tylko że ja wyciągnąłem ten plastik (koszyczek), rozwalił się przy wyciąganiu , ale kupiłem zestaw naprawczy tak jak kolega wyżej napisał jest identyczny . I teraz zaczyna się problem wyciągnąć stary ok , ale za cho..ę nie mogłem włożyć nowego ,i też go połamałem .Moje pytanie brzmi jak to zrobić jak dobrać się do tego , może ktoś coś takiego robił?? Zastanawiałem się czy nie odpiąć linek na skrzyni , wtedy większy luz ale główny problem to że nie można wyżej wyciągnąć lewarka, żeby założyć ten koszyczek na kólkę od lewarka.Ma ktoś jakiś pomysł ?????? już ręce mi opadają ??????

Gdyby ktoś potrzebował to mam na zbyciu lewarek z linkami do 1.9 ze skrzynią M32. Lewarek w koszyczku jest sztywny. Myślałem, że mam problem z linkami i kupiłem, teraz leżą i się kurzą.

Amortyzatory
Powrót