• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

leci olej od wspomagania

maziarek1

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 2000r. Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 2005r.
witam dzis pompa zaczela wyc wiec kupilem olej dolalem na stan bo bylo malo przejechalem 15km i wyje od nowa stanolem a za mna struzka oleju na asfalcie skad moze leciec bo mam ogromna nadzieje ze nie z pompy :/

Ostatnia edycja:
cos widać bardzo szybko ucieka ,pojechałem do mechanika to za 10zl mi sprawdzili gdzie ucieka i dolewali swój płyn ,nie polecam dlugo jezdzic bo mi pompa przez to poszła

Pompa to chyba ten mniejszy problem gorzej jak leci z przekładni. Ale dla pewności posprawdzaj przewody szczególnie w miejscu łączenia guma-metal

Podnośnik, albo wizyta u mechanika, polecam sprawdzić gumowe węże, być może na mrozie popękały, albo obejma się poluzowała (ja tak miałem u siebie ostatnio, po jeździe na śniegu :)).

Jak Ci cieknie to prawdopodobnie z wężyka, Nie życzę, ale nie wiem czy to czasami nie przekładnia ;/

Amortyzatory
Powrót