• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Lampy przednie - oznaczenia

KamilP

Nowy
Auto
Alfa Romeo 1.9JTD 2002r
Nie wiem czy podobny temat był ale mam problem z oznaczeniami lamp. Znalazłem w internecie że jeżeli jest na lampie strzałka skierowana w prawo to lampa jest przystosowana do ruchu lewostronnego, jeżeli nie ma strzałki to lampa jest europejska a ja jest w obie strony to uniwersalna. Ale znalazłem do kupienia lampę która ma strzałkę skierowaną tylko w lewą stronę. I w końcu nie wiem jaka ona jest?? Lewostronny czy prawostronny ruch??
928012560_3

To jest oznaczenie dla ruchu prawostronnego, a strzałka pokazuje jedynie stronę montażu. Dla ruchu lewostronnego byłyby dwie strzałki

Powiem, tak....nie będę używał określeń wersja europejska, ruch prawo/lewostronny, bo za chwilę ktoś nie zrozumie:D.
Oznaczenia na tej lampie 60620134 wskazują na prawą lampę (od strony pasażera) do wersji "naszej" nie do angola:laugh:.
Wystarczy wbić ten numer w ePER'a i wszystko jasne.

Amortyzatory
Powrót