• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Lampka awarii świateł (pomarańczowa) i jeszcze coś :)

• Autor wątku Autor wątku ideally
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ideally

Guest
-zapala się od wczoraj, czasami sobie gaśnie, a czasami znowu się zapala. Gdy się zapaliła wyszedłem z auta, patrzę, wszystkie światła działały, kierunki także, przeciwmgielne też, stopy również, postojowe...też, a tablica rej. podświetlona. Co jest u licha z tą kontrolką, czy jeszcze o czymś zapomniałem?

- poza tym, od czasu do czasu pokazuje mi błąd temperatury, i samo przełącza się z kilometrów na stopnie Celsjusza i miga. Zdarza się to oczywiście bardzo sporadycznie.

a tablica rej. podświetlona.
miałem podobnie,lampka sie zapalała,wysiadałem obleciałem dookoła i nic.Okazało sie ze zanim doszedłem do tablicy podswietlenie zdązyło sie załączyc,kontrolka gasła.W końcu zmiarkowałem co jest,poruszałem żarówką podświetlania tabl. w jej obsadzeniu i jest OK

u mnie nawet jak trzasne drzwiami to tablica sie zalacza i jest ok :) podejzewam ze styki sa zasniedziale juz... a inna rzecz co do zmiany na temperature itd sprawdz sobie ladowanie czy Ci nie skacze bo u mnie jest od 14 do 15 goni w dol i gore i moze popalic wiele obwodow... wiec jesli tak to masz "alternator" do roboty :)

Z tą temperaturą to chyba jest tak, że samo się przełącza jeśli temperatura spadnie do 3 stopni Celsjusza więc to normalne, chyba, że u Ciebie to dzieje się przy dużo wyższej temperaturze...z takim czymś się nie spotkałem...

Dokładnie tak jak napisałem. Wczoraj było ponad 20stopni i zaczęło migać i pokazało mi -8stopni :) Po paru sekundach wróciło do kilometrów. Nacisnąłem przycisk i było 20st. Może czujnik temp. zewnętrznej mi szwankuje..

Zdecydowanie czujnik. W alfie jest tak, że jeśli termometr ma temp. 3 stopni i niżej, to zacznie mrugać wskaźnik kilometrów/temp. aby ostrzec przed możliwością ślizgiej nawierzchni.
Jesli temp jest wysoko, to po prostu źle ją odczytuje.

Amortyzatory
Powrót