Lampa, szyba, pare pytan :)

Gopcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r
Witam od wczoraj jestem szcesliwym posiadaczem 147 JTD 2002 wczesniej byla 145 ze autko nie jest nowe wiec ma parę usterek,

1 na początku zauważyłem ze lewa lampa świeci za nisko, regulacja nic nie dala wiec dotknolem silniczek i sie zepsuło, jak nie chodził wcześniej to teraz chodzi caly czas i sie nie chce wylonczyc, i teraz pytanie zeby go wykrecic musze sciagac lampe ?? a jesli tak to jak sciagnoc zderzak ??

2 problem to prawa szyba :/ otwiera sie 2 cm i potem sie zamyka ale tylko 1cm i jest nie domknięta, jak rozebrac boczek zeby nic nie polamac???

3 to juz pytanko dotyczy silnika ma przejechane spokojnie 200 tys choc na liczniku ma 150tys ale o tym to juz wiedzialem, i teraz czy te JTD kopcom podczas przyspieszania, bo u mnie wyglada to tak ze jade 100km/h (stala predkoscia) deptam mu do dechy i przez 1-2 s zakopci na czarno i potem bez dymu "ciśnie" widzialem sporo TDI i kopca wszystkie tak jak moja Alfa tylko ze tu jest JTD :)

4 Jak odkrecic glosnik z tylu, sciagnolem dekielek ale srubek nie widac :o wersja 3/5

Byl bym wdzieczny za udzielenie tych odp pozdrawiam !!!!!

1 na początku zauważyłem ze lewa lampa świeci za nisko, regulacja nic nie dala wiec dotknolem silniczek i sie zepsuło, jak nie chodził wcześniej to teraz chodzi caly czas i sie nie chce wylonczyc, i teraz pytanie zeby go wykrecic musze sciagac lampe ?? a jesli tak to jak sciagnoc zderzak ??
Nie silniczek wykręcisz od środka lampy.Dwie śrubki
Na alegro 55 zł za sztukę

Ostatnia edycja:
Gopcio gratuluję nowego zakupu...
co do szyb w alfie to już chyba standardowa przypadłość ale do zrobienia :P mnie np. lekko się otwiera a potem z wielkim bólem zamyka i to w zależności od pogody - gorzej jest zimą... wręcz tragicznie ;/ i nie mam czasu się tym zająć...

Amortyzatory
Powrót