Lakiernik Kraków

• Autor wątku Autor wątku slaw8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slaw8

Guest
Witam!

Zna Ktoś z Was lakiernika za rozsądne pieniądze, którego może polecić? Na forum znalazłem tylko jednego, ale chętnie bym jeszcze za jakąś alternatywą się rozejrzał :)
Chodzi mi o poprawki lakiernicze np. drzwi od dołu rdza chce powoli zjeść, lakierowanie błotnika oraz lakierowanie drzwi klapy bagażnika lub poprawa claru.
ew. jeżeli miałby zakład blacharski to może bym zregenerował jeden uchwyt zderzaka bo mi odpadł i póki co się trzyma, ale nie wiem na jak długo.

Pozdrawiam

nie wiem kogo Ci polecili ale jak to Pan z Bieżanowa to odpuść temat.
Z tego co wiem nie jestem jednym przypadkiem nie zadowolonym z usługi wykonanej przez tą osobę. Chyba że masz za dużo pieniędzy i za 2 miesiące chcesz kolejny raz malować element który on malował (odpryski, złażący płatami lakier, o innym odcieniu nie wspominając).
Niestety sam nie mam nikogo do polecenia w Krakowie dlatego ja samochód malowałem w Żorach. Jeśli robisz samochód dla siebie lepiej dopłacić 50-100zł na elemencie wymalować go za cenę normalną czyli ok 400zł za element i mieć pewność że dobrze dobiorą Ci kolor a praca zlecona będzie wykonana dobrze a nie "na odpier....l"

Ostatnia edycja:
Ten "Pan z Bieżanowa" to z jakiej ulicy? Pytam bo też uszkodzili mi auto w warsztacie i mam je oddać do gościa w tamtych rejonach (ma to być zrobione na koszt warsztatu ale jak mają mi odwalić fuszerę to dziękuję bardzo).

Chodziło mi o ten temat
Powypadkowa naprawa Blacharz / Lakiernik - Kraków
W takim razie dzięki za rozeznanie.
dokładnie, ja nie polecam może inni mają lepsze odczucia.
Robiłem u Tego pana kilka rzeczy, o ile zaraz po odbiorze samochodu do roboty blacharskiej i lakierniczej nie miałem zastrzeżeń to jednak po kilku tygodniach do lakierniczej już zastrzeżenia się pojawiły, szczególnie jak lakier zaczął odchodzić "płatami" ze zderzaka zaznaczam oryginalnego zderzaka.

Ostatnia edycja:
Witam,

bardzo prosimy użytkowników o podawanie namiarów na sprawdzonych lakierników w Krakowie. Istotni są szczeg. ci, którzy potrafią dobrze dobrać kolory. Większość z nas ma przecież co jakiś czas jakieś rysy czy drobne stłuczki i pewnie nie wszyscy robią naprawy z ubezpieczenia w ASO.
Ja kupiłem alfe, która całe swoje "życie" spędziła w słonecznej Italii co wiąże się z tym, że posiada przerysowania z każdej dosłownie strony, a i wgniecenia się znajdą:) Co skutkuje tym, że szukam dobrego lakiernika za rozsądne pieniądze.
I właśnie: ile zwykle biorą za element? jak wyglądają ceny?

no wlasnie, poniewaz nie bylo odzewu tak ogolnie to zapytalem konkretnie o jednego lakiernika. Mam pare ubytkow w lakierze i powaznie dumam nad poprawkami. Nie mialem z tym za duzo do czynienia to licze na wklad forum :)

Dziś odebrałem auto od lakiernika z Kosocickiej 74 o którego pytałem wyżej. Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre, kolor dobrze dobrany. Wygląda, że zrobione porządnie. Jak z trwałością to zobaczę z czasem mam nadzieję, że będzie ok :). W dodatku nie jest drogi bierze 250zł za element, polerowanie lakieru 100zł.

ja może w poniedziałek podjadę do tego kolo pl. Imbramowskiego i zobaczę jak to tam wygląda. Bardziej byłoby mi to na rękę bo bliżej.

currahee: daj pls znać jakby coś było nie tak z tym twoim malowaniem. Mam nadzieję że nie będziesz musiał :)

dokładnie, ja nie polecam może inni mają lepsze odczucia.
Robiłem u Tego pana kilka rzeczy, o ile zaraz po odbiorze samochodu do roboty blacharskiej i lakierniczej nie miałem zastrzeżeń to jednak po kilku tygodniach do lakierniczej już zastrzeżenia się pojawiły, szczególnie jak lakier zaczął odchodzić "płatami" ze zderzaka zaznaczam oryginalnego zderzaka.

Hej!

Robiłeś to u Tomasza G. z Ul. Lipowskiego 16 ??

Jeżeli u niego to niestety gość nadal kiepsko wykonuje swoją prace!
Przy odbiorze wyglądało to w miarę ok, a teraz po ok 2 miesiącach mam na drzwiach prześwitujący podkład :(

Napisz czy nie było problemów z reklamacją?? bo ja wybieram się do niego jakoś pod koniec tygodnia i mam nadzieję, że nie będzie kręcił tylko pomaluje cały element od nowa!!

Pozdrawiam

ja dość tanio robiłem poprzedni samochód na ulicy marii panny u braci siwków. Generalnie nic do zarzucenia. Sprawa sie tyczyła naprawy po potrąceniu psa na autostradzie - wymieniali zderzak, czujnik czystości spalin oraz malowanie zderzaka. Wszystko zrobione dobrze tylko słabo spasowali szczeliny i musiałem poprawiać aby było równiej ale malowanie dobre.
Telefon do lakiernika i blacharza – 508 948 496

Hej!

Robiłeś to u Tomasza G. z Ul. Lipowskiego 16 ??
tak u tego Pana. Co do reklamacji niestety nie wypowiem się ponieważ wolałem aby już więcej ten człowiek nie dotykał mojego samochodu...
Jak odebrałem samochód w środku miałem mrówki a dokładniej to mrowisko, zapewniał że lakier nie będzie się odcinał a widać było z kilometra że jest inny, później zaczęły się odpryski a właściwie to odłaziła farba płatami bo element był źle przygotowany i odtłuszczony do malowania.
Jednym słowem u tego Pana można naprawiać taczki ;)
Co do reklamacji to mogę Cię pocieszyć, że raczej Ci to zrobi bo przy mnie przyjechał chłopak hondą i reklamował malowanie a Pan Tomasz G. nie sprzeciwiał się.
Ja bym walczył o swoje i tyle. Jak nie będzie chciał wymalować są instytucje, które się tym zajmą.
powodzenia

PS
Jeśli mogę coś poradzić to nie naprawiajcie u tych co mają tanio... może na chwilę będzie taniej ale to tak na prawdę wyrzucone pieniądze i wcześniej czy później będzie trzeba odwiedzić tych droższych/lepszych lakierników przez co cała "impreza" wyjdzie wiele drożej niż jak by od razu iść do tych lepszych.

W dobrych serwisach/lakierniach można zobaczyć wyniki pracy na poprzednich samochodach. Można zadzwonić i powiedzieć, że chce się zobaczyć jak wygląda finalnie praca i jeśli nie mają nic do ukrycia pokażą. W dzisiejszych czasach jest spora konkurencja, dlatego też profesjonalne/droższe warsztaty walczą o klienta.

Ostatnia edycja:
mam zaufanego lakiernika z ASO, blacharza z ASO

robia idealnie za rozsądne pieniądze, mają swój warsztat

dodatkowo mam osobę z Examinerem, takze komplet

tel na priv

Ostatnia edycja:

tel na priv

możesz podesłać dane bo mam zderzak plus błotnik do poprawek, a chciałbym zrobić to solidnie.

ten z examinerem też z ASO? ile bierze za podpięcie i wydruk błędów jeśli takowe będą?
jak byś mógł dał byś namiary na priv

tel na priv

Ja też bym prosił o namiary na kolegę z examiinerem. z góry dzieki

Amortyzatory
Powrót