• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Łącznik elastyczny padł_dylemat

tomekono

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 156 2.5 V6 1997 rok
jak w tytule przepalił mi się ów łącznik elastyczny wydechu , i mam dylemacik:( , wymienić na oryginalny od tego modelu czy dobrać siatkowy od innego auta, z tego co mierzylem ten co mialem ma 55mm średnicy i 13cm długości, zależy mi na jak najbardziej basowym brzmieniu :) a efekt gdy w elastycznym była jeszcze mala dziureczka był kozak :D szczególnie przy przyspieszaniu w zakresie 2,5 - 3,5 obrotów :D

Dziureczka w elastycznym wpływa na pracę sondy lambda. Załóż jakikolwiek byle szczelny

a efekt gdy w elastycznym była jeszcze mala dziureczka był kozak

Nie wiem czy byłby kozak , ale miejmy nadzieję że ta dziureczka nie będzie miała wpływu na pracę sondy lambda. Gdyby producent przewidział taką opcję z pewnością jest to najtańsza forma tuningu wydechu :D . Czasami jak czytam, .... mmmm szkoda słów .
Kup porządny nowy łącznik i załóż . Tylko nie rób żadnych dziurek .

---------- Post dodany o godzinie 21:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:21 ----------

Widzę że Maciek mnie wyprzedził ;)

seryjne sie przepalaja ponoć szybko, załoze wiec siateczkowy dopasowany rozmiarowo

a wy jak zawsze dopierdalacie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Amortyzatory
Powrót