KUPNO SPIDERA, fachowcy pomóżcie :)

• Autor wątku Autor wątku enzoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

enzoo

Guest
Na początku witam wszystkich jako iż jestem tutaj pierwszy raz...

Uroiło mi się w głowie od pewnego czasu, że zimą nabędę jakieś cabrio, już od dłuższego czasu "jakieś" przerodziło się w AR SPIDER.

Jest tylko problem, że jest ich naprawdę mało a w większości stan jest opłakany. Wyjazd do DE raczej odpada, nie mam na to czasu a i nie chce mi się kupować auta pod presją czasu.

Może ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż spider'a? Silnik 2.0 TS albo 3.0.

Może ktoś oglądał tego? dość tani jest jak na swój wiek...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3721960

Pomóżcie ludzie :) bo sfiksuje jak mi cabrio nie stanie w garażu zimą :mrgreen: :mrgreen:

nie oglądałem go ale moim zdaniem z nim było coś nie tak... po pierwsze widziałem kilka GTV i Spiderów i zadna nie miała malowanego progu...(moze inna wersja ) no nie wiem rzuciło mi sie to w oczy... druga sprawa jak ma czerwoną deske i obszycia to czemu fotele w czarnej skórze?moze sie myle ale próg powinien byc czarny a fotele czerwone a poza tym za idealny stan lakieru... pozdrawiam.

Jakubie, mylisz sie.

Sa Gtv i Spidery z malowanym fabrycznie progami (sam mam taka, wersja II z 09/1998, seria Media - bez skory w srodku). Przed 1998 bywalo roznie z progami. Po lifcie wnetrza sa juz malowane, choc pewnie to tez zalezy od rynku na ktory mialo auto trafic.

Z tego co pamietam to takie polaczenie kolorystyczne wnetrza tez bylo, z czerwona deska i czarna skorzana tapicerka. To byla nadrozsza wersja wnetrza.

Poza tym jedynym odjechanym kolorem Spidera jest:
http://cgi.ebay.co.uk/2000-ALFA-ROM...3286.c0.m14&_trkparms=66:2|65:7|39:1|240:1318

ehhh... szukam i nic ciekawego nie ma... na szczęście dużo czasu do namysłu, dlatego powziąłem poszukiwania już teraz, do wiosny coś powinno się znaleźć. Chyba w weekend się wybiorę obejrzeć z3 niedaleko mnie, z braku alfy dobry kit :D

Ale Panowie... Co to za problem pomalowac sobie progi? Sam bede chcial to zrobic bo tak bedzie lepiej wygladac! Nie uwazam tego za jakis minus...
A co do wnetrza... Ja widzialem duzo kombinacji wiec tez to nie jest chyba nic takiego... Ale osobiscie nie wiem czy chcialbym miec takie kolory w aucie.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu!

P.S. a skad jestes?

Z wiochy koło Częstochowy, ta alfa spider to jakiś materiał deficytowy jest 8) .

Nic no, poszukiwania rozchodzą się między spiderem a z3, póki nie widzę żadnego egzemplarza godnego pojechania i obejrzenia to poszukam w z3. W sumie tylko do tych dwóch aut ściska mnie w dołku, jak już jedno z nich kupie to jeszcze pociśnie po kieszeni:)

gALL napisał:
Jakubie, mylisz sie.

Sa Gtv i Spidery z malowanym fabrycznie progami (sam mam taka, wersja II z 09/1998, seria Media - bez skory w srodku). Przed 1998 bywalo roznie z progami. Po lifcie wnetrza sa juz malowane, choc pewnie to tez zalezy od rynku na ktory mialo auto trafic.

Z tego co pamietam to takie polaczenie kolorystyczne wnetrza tez bylo, z czerwona deska i czarna skorzana tapicerka. To byla nadrozsza wersja wnetrza.

Poza tym jedynym odjechanym kolorem Spidera jest:
http://cgi.ebay.co.uk/2000-ALFA-ROMEO-SPIDER-LUSSO-T-SPARK-16V-YELLOW_W0QQitemZ23

0307997913QQcmdZViewItemQQptZAutomobiles_UK?hash=item230307997913&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A7%7C39%3A1%7C240%3A1318

Dokładnie jest tak jak napisał kolega Gall, oglądałęm naprawde sporo Gtv-ek i dużo miało malowane progi a były przed 98r., więc albo to było seryjnie w nich albo właściciele sobie pomalowali, co do wnętrza z ogłoszenia to napewno występowało takie w orginale i oglądałem takie bodajże w Poznaniu i musze przyznać że mi sie podobało, na AlfaClubie jedna osoba która ma też Gtv-ke z takim wnętrzem( nawet ta Gtv-ka jest teraz na sprzedaż na Otomoto)

>enzoo
Jak nie wiesz, czy jechać kawał drogi, to zamów sobie na otomoto.pl inspekcję tego auta. Koszt 99zł. Dostaniesz fotki detali, każdej ustereczki widocznej gołym okiem na placu, facet zmierzy lakier, opony, sprawdzi papiery. To juz coś powie. Do oceny stanu technicznego niezbędna będzie wizyta w serwisie oraz stacji kontroli pojazdów. Po tym będziesz wiedział, na jakie wydatki się szykować. Przedstawione przez Ciebie auto wygląda świetnie w tych kolorach, chociaż generalnie nie przepadam za srebrnym. Czarne słupki - genialne.
Dobrych wyborów :)
Paweł

Jak tam idzie koledze kupno Spidera :wink: ?

A tak idzie, że była okazja i zainwestowałem całą kasę w firmę i cabrio musi jednak poczekać do wiosny, zresztą czeka mnie jeszcze wybudowanie dwóch garaży i podjazdu a więc jestem spłukany chwilowo :cry: , ale myślę, że na wiosnę dam radę i powrócę do tematu

enzoo napisał:
A tak idzie, że była okazja i zainwestowałem całą kasę w firmę i cabrio musi jednak poczekać do wiosny, zresztą czeka mnie jeszcze wybudowanie dwóch garaży i podjazdu a więc jestem spłukany chwilowo :cry: , ale myślę, że na wiosnę dam radę i powrócę do tematu
Na wiosne cabrio to ideał, powiem Ci pocichu że też mi się marzy Spider do kolekcji z Gtv-ką :P , owocnego szukania na wiosne, pozdrawiam :)

Amortyzatory
Powrót