Kupno Alfy???

• Autor wątku Autor wątku Lukash85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukash85

Guest
Witam, planuje kupic auto. Przegladajac internet i oferty (audi bmw ople vw itp) trafilem na auta marki alfa romeo. Spodobal mi sie model 156. Mam pytanie dotyczace tego modelu: czy rzczywiscie ceny sa takie niskie? ( rocznik 98 5 tys - 8 tys zl) czy to mozliwe czy sa to auta zajechane skatowane. o awaryjnosc aut nie pytam bo w polsce najlepsze modele sa awaryjne pzez stan drog.
Dziekuje za odpowiedzi
Lukasz

Jezeli podoba Ci sie rowniez audi A4 , opel vectra i VW tuareq to kup ktores z tych aut a alfy omijaj szerokim łukiem. Zrazisz sie , sprzedasz ze stratą a potem bedizesz mowic ze alfy sie psują. Alfe kupuje sie odruchem a nie zimną kalkulacją.

Poza tym za 5 tys ... to mozna kupic anglika na częsci

Angliki z reguly sa tansze. Ale wchodzac na allegro widac takei ceny... wiec skatowane auta?

Alfa 156 z roku 1998 za 5-8 tysiaków to....złom!!!!!! Zadbana porządna z tego roku to koszt koło 12-15 tysiaków i więcej jak od Alfisty który kocha autko i wsadził w nie kilka ładych tysiaków...

Jeśli masz na wydanie "tylko" tyle na samochód to kup sobie porzadną AR 33 i zrób ją sobie na zicher...i to będzie piekne i wdzięczne autko z którego będziesz zadowolony...

Jak będziesz miał 20 tysiaków to możesz sie rzucic na 156 z roku 1998 i mieć na opłaty rejestracyjne i mały zapas bo, gwarantuje ze czeka cie kilka wymian po zakupie. M.in olej, rozra(co by nie mówili), płyny ustrojowe autka, gumy zawieszenia byc może wahacze dla świetego spokoju...

jesli kupujesz Alfe tylko ze względu na niską cene to robisz błąd, juz wielu sie przejechało na takim podejściu...

Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwań i przemysleń.

Pozdrawiam

Nie wiem skąd ludzie biorą takie ceny, za 5 tys. to kupisz albo anglika, albo rozbitka, lub sprowadzoną z uszkodzony silnikiem. Ceny tych samochodów zaczynają się gdzieś od 8 tys. + opłaty. Jeżeli chcesz kupic 156 w przyzwoitym stanie to z 12 musisz dac za zarejestrowany egzemplarz i miec z 2-3 tys. na ewentualne wymiany zużytych podzespołów. Jeżeli chcesz benzynę to sama wymiana rozrządu z wariatorem wyniesie Cię ok. 1000 zł. Do tego wymiany oleju + filtry itp. Za cenę jaką podajesz (ok 7000 zł) to możesz jedynie kupic 155, 145, 146 w przyzwoitym stanie.

Amortyzatory
Powrót