kupiłem 166 3.0 pare pytań

• Autor wątku Autor wątku magico
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magico

Guest
Pierwsze pytanie co to za guzik koło wlewu paliwa i asr?

Nie działaja mi guziki przednich szyb wymiana czy naprawa?

Brak magazynka zmieniarki - da sie czyms zastąpić?

Wyświetlacz kilometrów ma pogubione piksele i jak to naprawić? da sie sam wyświetlacz wymienić z innego licznika? Jeśli nie czy licznik do 3.0 musi być tylko z 3.0 czy podejdzie z innych silników?

Jak ustawić godzine? kolo co ja sprzedawał mówił ze ustawia sie przez gps a on nie działa w polsce.

Dzięki

Koło wlewu paliwa w zależności od wersji są różne guziki (ASR, ESP, STR itd.) lub też zaślepka.

Co do guzików wymontuj panel i najpierw przeczyść blaszki na końcu kabla (te w kostkach) i najlepiej spryskaj jakimś środkiem do tego celu przeznaczonym. Ten sposób bardzo często pomaga.

Wyświetlacza kilometrów raczej nie naprawisz jesli chodzi o licznik to podejdzie 2.5 i 3.0 co do TS-a nie jestem pewien.
Przekładka samego wyświetlacza może być cieżka, chyba że znajdziesz elektronika który sie tego podejmie, ale łatwiej będzie ci znaleść całe zegary niż sam wyświetlacz, a części na allegro jest multum.

Godzina ustawia się sama pod warunkiem że masz płytke z mapą w czytniku (obojetnie jakiego kraju), a przy zmianie czasu z letniego na zimowy i odwrotnie zaznaczasz i odznaczasz w opcjach... TRIP---->SETTINGS---->TIME/DATE

Amortyzatory
Powrót